DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem baj, ha többször és talán lassabban is ismételgetjük a szocialisták választási ígéretét: több pénzt az embereknek, több pénzt az önkormányzatoknak (Dr. Lamperth Mónika: Így van!); mert ezzel a mondattal kell szembesülnie a magyar társadalomnak.
Ideje lenne most már átírni ezt a mondatot, mert az élet úgyis átírta, meg a szocialista törvénykezés is átírta: több pénzt az emberektől, több pénzt az önkormányzatoktól. És ez nem csupán igeragozás kérdése, hanem sajnos ez családok százezrei által megtapasztalt valóság, és a jövőben még inkább megtapasztalható valóság. Az önkormányzatok nehéz helyzetéről nem szólok, mert számos polgármester ül a Fidesz képviselőcsoportjában is, akik az önkormányzatok nehéz helyzetét ecsetelik, bár városom, Szombathely csőd közeli helyzetéről is beszélhetnék. Inkább arról szólok, ami elsősorban az embereket, a magyar családokat fogja sújtani, és aminek a képe a már beterjesztett és vita alatt álló adótörvényekből egyértelművé vált.
Hiába dicsekszik naponta a Szabad Demokraták Szövetsége azzal, hogy elérte a személyi jövedelemadó 2 százalékos mértékű csökkentését, ma is hallhattuk ezt a híradásokban, hogy ez milyen hatalmas vívmány, mert ha ők nem lennének, akkor még ez sem lenne, csak az adóemelés - hányja a szabad demokraták frakcióvezetője a szocialisták szemére. Nyilván azok örülnek a 2 százalékpontos adócsökkentésnek, akik személyi jövedelemadó-köteles jövedelemmel rendelkeznek, de a nyugdíjasok és sokan mások nem tudnak, és nem is kell, hogy adót fizessenek. Sőt, a Fidesz-kormány a nyugdíj melletti jövedelmek adómentességét is megvalósította. De sokkal jobban sújt mindenkit a forgalmi adó és a fogyasztási adók területén bekövetkezett növekedés, mert ez mindenkit érint. Ezt az adót mindenki nap mint nap megfizeti - mindenki, aki fogyaszt, él, létezik, világít, fűt.
Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi