DR. SALAMON LÁSZLÓ

Full text search

DR. SALAMON LÁSZLÓ
DR. SALAMON LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Normál felszólalásra is jelentkeztem, de ebben a kétpercesben a vitának ahhoz az eleméhez szeretnék kapcsolódni, ami itt most a szabad demokrata képviselők és Szabó Zoltán szocialista képviselő úr között kibontakozott.
Én azt gondolom, hogy Fodor Gábor teljesen világosan fogalmazott. Azt mondta - és mondanivalójának ezzel a részével, és ezen kívül sok mindennel, amit elmondott, egyetértek -, hogy a Btk. 269. §-a most is alkalmas arra, hogy a büntetőjogilag megfelelően megragadható és üldözésre egyébként méltó magatartásokat büntetőjogilag üldözze, és azok elkövetőit megbüntesse.
Ennek a törvénynek az érvényesülésével, a végrehajtásával van a baj - ezt mondta Fodor képviselő úr, és ebből valóban az a logika következik, hogy nem törvény alkotására van szükség, hanem valami másra. A törvényalkotás pótcselekvés - ezt mondta Fodor képviselő úr, és ezzel egyetértek. Ezt azért mondom, mert Szabó Zoltán képviselő úr föltette azt a kérdést, hogy ha nem törvényalkotással, akkor mivel. Hát megmondta Fodor képviselő úr, és én is egyetértek ezzel: a hatályos törvény maradéktalan alkalmazásával.
Azért tartottam ezt fontosnak külön is hozzátenni, mert az a fajta szemléletmód, ami itt most ennél a törvénynél jelentkezik, más esetekben, más ügyekben is kibukik. Történik az országban valami, aminek nem lenne szabad megtörténnie, és aminek megvan a törvényes akadálya is, és van rá törvényes válasz. De mi ahelyett, hogy a törvény alkalmazását, végrehajtását sürgetnénk, elkezdünk arról beszélni, hogy nincs meg a megfelelő törvény, és új törvényt kell alkotni. Ez nem jó, félrevezető, nem helyes. Jelen esetben is bizonyos értelemben erről a problémáról van szó.
Én tehát fontosnak tartottam, hogy ebben megerősítsem a Szabad Demokraták Szövetsége véleményét.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi