GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Mindenképpen fontosnak tartom azt, hogy ez a folyamat elindult. Az, hogy egy egységes munkaügyi nyilvántartás épül fel újra Magyarországon, eredmény, hiszen a nyomkövetés lehetőségét adja meg mindenki számára. ’92, a munkakönyv megszűnése - megéltük ezt a tíz évet, tudjuk, látjuk, hogy milyen negatív értelmű hozadéka van ennek a történetnek. Szükségszerű, persze helyzethez igazított, a mai sajátossági jegyekkel megáldott egységes nyilvántartási rendszert kell felépíteni; olyat, ami kellően rugalmas, ami a szereplők számára megfelelő hozzáférési lehetőséget biztosít, mint ahogy Béki Gabriella az előbb is említette. Fontos, hogy maga az érintett, a munkavállaló bármikor, és nyilván természetes, hogy csak a saját adataihoz hozzáférhessen. Ezt a feltételrendszert ki kell alakítani és meg kell teremteni.
Számomra a legfontosabb az, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács megalapozottnak, támogatandónak, a munkavállalói oldal támogatandónak, a munkaadói oldal pedig olyannak ítélte, amelyet elfogadhat, amely irányába kifogást nem emel. Tehát gyakorlatilag mindenki, minden szereplője a munka világának úgy ítéli meg, hogy ez az egységes munkaügyi nyilvántartási rendszer szükséges. Nem véletlenszerű az, hogy így ítéli meg, hiszen a kiszámíthatóság alapját teremti mindez meg, illetve az ellenőrizhetőségét, és a munkaadók is érdekeltek abban, hogy az ellenőrizhetőség vonatkozásában és a hálón azok, akik csak lefölöznek, fennakadjanak. Hiszen mindaz, aki az asztalra úgymond nem tesz, de onnan lefölöz, gyakorlatilag más tisztességesen üzemelő és működő munkaadói köröknek a hátrányára cselekszik.
Nem véletlenszerű tehát, hogy a munkaadói körök sem emeltek kifogást e vonatkozásban. Azt hiszem, hogy ez a lényege a történetnek, és ha a társadalom ilyen értelemben vett szerepvállalói ezt támogatják, akkor ez a parlament számára is mindenképpen ajánlás jellegű.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi