KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Elnök Asszony! E tárgykörben már nem először adok önnek választ. Megerősítem az eddigi válaszaimat, és elöljáróban ismételten azt javaslom önnek, hogy ha (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Nem utoljára!) ön szabálytalanságot, törvénytelenséget tapasztal, akkor ennek az összes jogkövetkezményével együtt, tehát vállalva ennek a konzekvenciáit is, tegyen a megfelelő fórumon bejelentést, és védje meg az álláspontját is.
A két kérdésével kapcsolatban azt tudom mondani, hogy az őszödi kormányüdülő 18. számú villája és a hozzá tartozó földterület jelenleg is állami tulajdonban van. A szerződés szerint ennek így kell történnie, egészen addig, amíg a maradványérték kiszámlázásra nem kerül.
A második kérdésére azt tudom válaszolni, hogy a Miniszterelnöki Hivatal nem kíván pert indítani, mivel a (Moraj a Fidesz padsoraiból.) a szerződés a megkötésekor hatályos jogi szabályozási rendelkezéseket nem sértett. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Azokat nem!) És emlékeztetném kedves fideszes képviselőtársaimat arra, hogy ezt a kérdést visszamenőleg az MDF-es kollégáikkal, illetőleg a megelőző kormányukkal kell megvitassák (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.), mert idézem a IX. hó 8-án már elhangzott válaszomat, hogy ez az első demokratikusan megválasztott kormány idején kialakult és létrejött üzlet volt, az akkori jobboldali kormány kötötte meg. Az azóta eltelt időszak nem változtat ennek a megítélésén, még akkor sem, ha a Fidesz valóban a kormányzása négy éve... - két nap kivételével - jogszerűnek találta ezt a szerződést szintén. Az utolsó két napon döntöttek úgy, hátha lehet ebben a dologban valamit keresni. Úgy ítélem meg, hogy helyes volna az MDF-kormány négyéves időszakának és az önök kormányzása négyéves időszakának (Közbeszólások a Fidesz padsoraiból: A Horn-kormányét!) jogi álláspontját követni, miszerint, ahogy az Ellenőrzési Hivatal mondta, nincsen jogszerűségi probléma az ügylettel kapcsolatban.
(Dr. Répássy Róbertnek:) Ha a képviselő úr, aki itt éppen bekiabál, jogszerűségi problémát lát, tegyen bejelentést az üggyel kapcsolatban; megismétlem ugyanazt, amit az interpelláló képviselő úrnak mondtam (Dr. Répássy Róbert: Tehetünk!), vállalva ennek a jogkövetkezményeit is - mint jogtanult ember.
Köszönöm szépen a figyelmet, kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi