SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót, tisztelt elnök asszony. Köszönöm, hogy elmondhattam ezt az interpellációt. Azt gondolom, nagy ajándék ez ezekben az időkben egy ellenzéki képviselőnek. (Derültség az ellenzéki pártok padsoraiból. - Dr. Magda Sándor: Ne legyen nagyobb ajándékod!) Főleg úgy, hogy a második kérdésem szinte teljes mértékben megegyezett azzal a kérdéssel, amely házszabályszerűtlenné lett minősítve egy héttel ezelőtt. Nem tudom, azóta változott-e a Házszabály.
Tisztelt Miniszter Úr! Én azért nem lennék olyan bátor, amikor azt mondom, hogy teljesen jogszerű volt ez az ügylet, hiszen magam is írásbeli kérdéssel fordultam a legfőbb ügyészhez. A legfőbb ügyész úr arról tájékoztatott, hogy bekérette az iratokat. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Jaj!)
Másrészt pedig a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal eredeti jelentése jogorvoslatra indokoltnak tartotta ezt a tranzakciót, azonban később, mint ahogy azt egy birtokunkba került levél megmutatta, miniszter úr, ön levelet írt a KEHI vezetőjének, kérve a vonatkozó KEHI-jelentés felülvizsgálatát; majd a kormány ezek után fogadta el az új KEHI-jelentést. (Moraj a kormányzó pártok padsoraiból.)
Tisztelt Miniszter Úr! Én megértem, hogy az elmúlt héten nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, amellyel azt firtattam volna, hogy van-e a lejjebb a kormány erkölcsi szintjének. Azt gondolom, van - az elmúlt hét eseményei is ezt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) mutatták. Innen már csak egy kiút maradt: a távozás, miniszter úr.
A válaszát nem tudom elfogadni. (Glattfelder Béla: Kéz kezet mos! - Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi