GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Most majd megindokolják.) Igen, megindokolom, mert nagyon furcsa az, amit Turi-Kovács Béla képviselő úr elmond, és ahogy önök a bizottsági szakaszban is sokszor elmondták, igenis kívánatos az, hogy az európai uniós források maximumát lehetőség szerint le tudjuk hívni.
Tisztelt Képviselő Úr! Ehhez kell a társfinanszírozás. Az, amiről ön beszél, badarság, mert ön is látta, tehát a beszédének egy szakaszában elismerte, hogy a forrás megjelenik a Miniszterelnöki Hivatalnál, utána azt mondta, hogy ezt tegyük vissza a tárcához, és majd elköltik egészen más dolgokra. Igen, ebből már csak egyet tetszett kihagyni, hogy év végén meg majd eljövünk és megmondjuk, hogy nem állt rendelkezésre a társfinanszírozáshoz a megfelelő forrásoldali pénz.
Azt gondolom, képviselő úr, az, amit a kormány most fölvállalt ezzel, hogy egy helyen jeleníti meg ezt a pénzt és vállalja... - és itt már nem lesz döntögetés, itt elegendő az, hogy bárki pályázzon és jó pályázatával nyerjen, akkor mehet ehhez a kasszához, és a megfelelő önrészt igénybe veheti. Tehát nem kell alávetni magát különböző döntési mechanizmusnak és procedúrának. Azt gondolom, hogy ez a megoldás szolgálja legjobban azt a megoldást, hogy a maximumot próbáljuk meg. Tudjuk, hogy nem működik, ön is, én is, mindannyian. De legalább próbáljuk meg, és teremtsünk feltételeket ahhoz, hogy a maximumot vegyük igénybe. Azt gondolom, hogy az a gyakorlat, amit önök alkalmaztak, még törvényt is hoztak rá, hogy ősszel visszagyűjtötték az önkormányzatoktól azokat a forrásokat, amelyeket a négy, öt meg hat helyről való pályáztatás miatt, ha egy helyről nem jött be... - a többit meg visszaszedték ősszel. Na, ezt mi nem akarjuk.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi