MOLNÁR ALBERT

Full text search

MOLNÁR ALBERT
MOLNÁR ALBERT (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Engem is Sümeghy Csaba felszólalása késztet megszólalásra, mert azt gondolom, és ha ő is megnézi a statisztikai adatokat, akkor nagyon sok tévedés hangzott el; remélem, hogy ezt nem direkt tette.
2000 első negyedévében 6,6 százalék volt Magyarországon a gazdasági növekedés, míg 2002 első negyedévére ez 2,9 százalékra csökkent. Azt gondolom, hogy mindenki, aki ezekből a számokból tud olvasni, abból kiolvashatja, hogy az a fajta gazdaságpolitika nem volt folytatható, amit a Fidesz 2000-től folytatott, úgy is mondhatnám, hogy ez megbukott.
2001-ben “csak” 13 százalékkal erősödött a forint, gyakorlatilag a magyar gazdaság húzóágazatát, az exportálókat 13 százalékos veszteség érte, 13 százalékos jövedelmezőségveszteséget írhattak az exportálók. Mert ha a Fidesz gazdaságpolitikája sikeres lett volna, akkor ez a fajta ütemcsökkenés nem következik be. Egyébként a magyar gazdaság növekedése ma is az Európai Unió átlagának több mint kétszerese, tehát én azt gondolom, hogy ez nem rossz, és ha a versenytársainkhoz hasonlítjuk a gazdasági növekedési ütemet, akkor mind a cseh, mind a szlovák, mind a lengyel gazdasághoz gyakorlatilag hasonló a szám.
Úgyhogy erre a néhány módosításra vagy erre a kiigazításra szeretném felhívni a Ház figyelmét.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi