KARSAI PÉTER

Full text search

KARSAI PÉTER
KARSAI PÉTER (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Ha kívülállók figyelik ezt a mai vitát, akkor nyilván arra a megállapításra juthatnak, hogy hiszen mind a négy parlamenti párt támogatja, hogy a NATO-kötelezettségünkből eredő feladatainknak tegyünk eleget, nevezetesen, hogy az Afganisztánba küldendő NATO-kontingensben a magyar katonatisztek is vegyenek rész, és idáig rendben is vagyunk.
(18.00)
Azonban a mikéntje és a hogyanja, ami itt a vitát produkálja és eredményezi, arról azért nem árt egy-két szóban ismét emlékezetünkbe hozni azt, amit én már a délután folyamán elmondtam, hogy a Magyar Demokrata Fórum nehezményezi az olyan négypártinak mondott egyeztetést, amikor reggel nyolc órakor kapunk a kezünkbe egy olyan előterjesztést, amiről ott rögtön el tudjuk mondani, hogy mi az, amiben nem értünk egyet, mi az, amiben szeretnénk, ha más kondíciók volnának, és ez az előterjesztés hiánytalanul - mondhatni - kerül az asztalunkra. Azaz ebből az az üzenet olvasható ki számunkra, hogy a négypárti egyeztetés ebben az esetben csak egyfajta színjáték.
Ezt azért is hozom most szóba, mert a következő hetekben, napokban újból négypárti egyeztetések zajlanak nagyon fontos honvédelmi kérdésekben. Én szeretném kérni a kormány képviselőit, ha ezt komolyan gondolják, hogy a négy párt véleményére és konszenzusára igényt tartanak - és miért ne tennék, hiszen alapvető nemzeti céljainkról van szó -, vegyék akkor komolyan ezeket a megbeszéléseket, és az ott elhangzottakat próbálják meg az előterjesztésükben is megjeleníteni. Ha ez így történik, akkor talán nem tart egy ilyen vita három hétig, négy hétig, hanem ezt megelőzve, egy konszenzuskereső viselkedés és döntés után ezeket a vitákat valóban rövidre lehet zárni, és valóban a nemzet érdekét lehet egyformán képviselni.
A Magyar Demokrata Fórum tehát a mai szavazáson nyilván részt vesz, és a kialakult konszenzus mikéntje szerint fogja támogatni a javaslatot.
Köszönöm figyelmüket. (Szórványos taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi