GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! Először is azt szeretném hangsúlyozni, hogy a kormány az elfogadott programjával összhangban kiemelt feladatának tekinti a turizmus fejlesztését, és ennek megfelelően próbálja komplex módon kezelni és támogatni.
Nem gondolom, személy szerint meggyőződésem, hogy nem az áfakulcs mértéke a döntő kérdés a turizmus fejlesztése során. Én személy szerint nem is fogalmaznék úgy, hogy a 12-ről 15 százalékra emelkedő áfa drasztikus adóteher-növekedést jelent. Ez azt jelenti, hogy a turizmusnak továbbra is a kedvezményes áfakulcsba sorolását javasolja a kormányzat.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy egyrészt túlzottak azok a vélemények, amelyek az idegenforgalmi ágazat jelentős pozícióromlását prognosztizálják, hiszen egy jól működő áfarendszer a vállalkozások számára semleges kell hogy legyen, tehát nem terheli közvetlenül az ágazatot. Az árszínvonalra valamelyes mértékben hat, de mondom, a 12-ről 15 százalékra emelés nem egészen arányosan 3 százalékos árnövekedést indukálhat maximum, ezért én óvnék attól, hogy “túlzott”, “drasztikus” szavakat használjunk.
A másik része a történetnek, hogy a kormányzat kifejezetten sok támogatási programot működtet, ennek keretében közvetlen támogatásokat nyújt, a befektetéseket támogatja. Csak ebben az évben 32 milliárd forintot nyújt vissza nem térítendő támogatás formájában az idegenforgalmi ágazatnak, ami többek között azokat a minőségi követelményeket és fejlesztéseket szolgálja, amelyeket a képviselő úr is említett.
Ezen kívül éppen a parlament által tárgyalt adótörvénycsomagban nyújtott be javaslatot a kormány a befektetési adókedvezmények körének kiszélesítésére, hogy minél több mikro-, kis- és közepes vállalkozás tudjon élni a fejlesztési lehetőségekkel.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi