KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Ha lehet jó hírt mondani, akkor természetesen mondhatok. Egyrészt: nem okoz gondot sem a kormánynak, sem - azt gondolom - a szolgáltatónak egy ilyen jogos igény. Mindennek azonban - éppen azért, mert versenykörnyezetben élünk - van időigénye is. Ahogy annak idején a válaszban itt, a parlamentben elhangzott, ha a község maga kéri, akkor az a telefonfülke olyan típusúra lesz átszerelve, amilyet a község kér. Ez megtörtént, a község döntött, írt egy levelet, és - mint azt ön is bizonyára tudja - a cég a holnapi napon fogja átalakítani a telefonfülkét úgy, ahogy önök, illetve a cúniak kérték, tehát érmével működőre. Én azt hiszem, ha ilyen szövegkörnyezetben kellett is ennek elhangoznia, nyugodtan mondhatom örömmel, hogy a kormány igenis tartja a szavát, annál is inkább, mert ez nem kormányszótartás kérdése, ez szabályozás kérdése, ebben a szabályozott környezetben így működik a piac.
Hozzá szeretném tenni, hogy annak, hogy nem egyik napról a másikra, azért van talán oka. Ebben a Házban nagyjából ugyanebben a székben ülve, emlékszem, hogy nyolc évvel ezelőtt az első interpellációm egy kisgazda interpelláció volt, ami arról szólt, hogy a Zajtára menő vonat miért nem intercity, az intercity azonban miért nem áll meg - ha jól emlékszem - még két kis település megállójában. Kávássy képviselő úrnak annak idején sikerült elmagyaráznom, hogy azért, mert az elmúlt négy év alatt négyféleképpen kérte már a képviselő úr, hogy álljon meg, ne álljon meg, intercity legyen, gyorsvonat legyen, sebesvonat legyen.
Szóval, én csak azt tudom mondani, egy pici időigénye természetesen van egy ilyen intézkedésnek pont azért, hogy a község is megfontolhassa, hogy kártyás legyen vagy érmés, hogy holnap aztán ne azt kérje tőlem a képviselő úr, hogy rendben van, ez most érmés; de nem lehetne, hogy a jövő héten mégis kártyás legyen, mert elfogyott a húszforintos? Remélem, hogy a zajtai példa nem fog megismétlődni, és önök - ahogy a képviselő úr mutatja is (Kékkői Zoltán József felmutat egy iratot.) - igenis a holnapi naptól a községben használhatják a telefont érmésen.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi