NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (MDF): Mivel a tanulók az ország minden tájáról érkeznek, több ezer fiatal ismerkedik meg Körmenddel, és viszi szerte jó hírét. Az objektum maga is kitűnő adottságokkal rendelkezik: saját tulajdonú lőtérrel, gyakorlótérrel és sportkombináttal, valamint egy négyszáz fős kollégiummal. (Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Mindezen tények alapján csak remélni tudjuk, hogy tévesek azok az információk, melyek szerint a körmendi rendészeti szakközépiskola megszüntetését tervezi a Belügyminisztérium.
(14.40)
Ez azért is megdöbbentő, mivel egy kitűnő szakmai színvonalon működő, értékes hagyományokkal bíró intézményről van szó. Nyilván okkal helyezték el itt 1992-ben a Határőrség Központi Múzeumát, mely évente több ezer látogatót vonz. (Zaj.)
A megszüntetést költségvetési szempontok nem indokolhatják, hiszen másutt kellene pótolni a kieső oktatási és elhelyezési kapacitást, ez pedig többletköltséggel járna. (Folyamatos zaj.) Elég, ha csak az ebből fakadó beruházási és a határrendészképzés szerkezeti struktúrájának átalakítási többletköltségeire, valamint a felmerülő személyi kiadásokra gondolunk.
Mi lesz a csak itt létező távoktatás és múzeum sorsa? Ezekre a kérdésekre várnak választ nemcsak a térség választópolgárai, de a határrendész hivatást örömmel választani kész, ám a mendemondák nyomán elbizonytalanodott fiatalok is. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.)
Reméljük, a megszüntetést tervezők szeme előtt…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi