MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Egy rövid reagálást szeretnék Kovács Tibor képviselő úr hozzászólására. Én úgy gondolom, a jövő évi, közel 700 milliárd forintos adóbevétel-növekedésből a kormány valószínűleg továbbra is fogja tudni finanszírozni azokat a környezetvédelmi programokat, amelyeket eddig is megtett; reméljük, sokkal szélesebb körben, mint eddig.
De azért azt érdemes lenne megvizsgálni, vajon mi a hatékonyabb: a kormány által finanszírozott környezetvédelmi programokban és beruházásokban alkotott, illetve az azok által létrejött környezetterhelő, illetve károsanyagkibocsátás-csökkenés, vagy vajon az lenne-e a hatékonyabb, ha egyébként a vállalkozásokat biztatnánk arra, akár a törvény erejével is, hogy igenis, a környezetvédelmi beruházásokba fektessék be azt a pénzt, amit egyébként adószámlára fizetnének be. Meggyőződésem, hogy sokkal nagyobb eredménnyel, sokkal nagyobb hatékonysággal tudnánk ezt a pénzt felhasználni, mint így, hogy a központi költségvetés egy elkülönített számlájára kerül majd be.
Közel sem vagyok benne biztos, és majd szeretném megnézni, hogy, mondjuk, 2004-ben a költségvetésben vajon tényleg az az összeg vagy esetleg nagyobb összeg fog-e majd szerepelni a környezetvédelmi beruházásokra, tételesen projektszinten kimutatva, mint amennyi majd a környezetterhelési díj önök által megszavazott bevezetése után a költségvetésbe befolyik. Tartok tőle, hogy ez nem így lesz, és a befolyó összeg esetleg lényegesen meg fogja majd haladni az önök által a környezetvédelmi beruházásokra, a konkrét projektekre kifizetett összegek nagyságrendjét.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi