CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Örülök, hogy idézett a korábbi, tavaszi felszólalásából. Sajnálom, hogy nem idézett abból a levélből, amit ennek a felszólalásnak a kapcsán én önhöz írtam. Mert abban világosan leírtam, hogy a Munkaügyi Minisztérium milyen támogatást nyújtott a lapáncsai romáknak a vállalkozásuk indításához.
Felsorolta ön, hogy ki mindenkihez fordultak a lapáncsaiak támogatásért, és ki mindenkitől nem kaptak. A felsorolás nem volt teljesen pontos, ezt ön is tudja valószínűleg, mert fordultak a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztériumhoz is, és a megyei munkaügyi központ a tíz dolgozónak bértámogatást nyújtott, nem is kis összegben. Ezt ön is tudja. Nagyon sajnálom, hogy ön a hozzászólásában ezt az apró, de nem jelentéktelen támogatást elfelejtette elmondani.
Mi a lehetséges minden támogatást megadtunk a lapáncsai romáknak azért, hogy a vállalkozást létrehozzák, hogy működtetni tudják. A jogszabályban létező maximumig elmentünk a bértámogatás odaítélésénél. Sajnálom, hogy ezt ön nem veszi észre. Sajnálom, hogy annak ellenére nem veszi észre, hogy levélben leírtam, a lapáncsai romáknak is leírtam levélben, és a munkaügyi központ is leírta levélben.
Ön mindenféle egyenértékest említ a hozzászólásában. Én egy volt kisgazdának nyugodtan mondhatnám a két dokumentumot mint mértékegységet arra az összegre, amit ön említett, de nem teszem. Azt gondolom, hogy ha aszálykár miatt van 2 millió forintra szüksége a lapáncsai romáknak, akkor fogom tolmácsolni a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium felé, hogy az aszálykeretből egy ilyenfajta támogatást, ha megfelelnek a feltételeknek, akkor biztosítson.
Azt szeretném önnek mondani, és önön keresztül a lapáncsai romáknak is, hogy természetszerűleg a kormány minden olyan önszerveződést, kezdeményezést támogat, amely a romáknak, a hátrányos helyzetűeknek foglalkoztatási lehetőséget, munkahelyet, egzisztenciát teremt.
(1.10)
Ehhez a maximális támogatást megadtuk és megadjuk, így a lapáncsai romáknak is megadtuk. És kérem önt, ha legközelebb valakiknek az érdekében megszólal, akkor legalább tegye meg azt az egyszerű szívességet, hogy az objektív tényeknek megfelelően tájékoztatja az Országgyűlést és a nyilvánosságot.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi