FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Nem kívántam hozzászólni, de minekutána Göndör István frakcióvezető-helyettes úr név szerint említett, nem szeretnék a bűnelkövetők és a bűnfelderítők úgynevezett összemosásával egy platformra kerülni, amire itt Göndör István megpróbált utalást tenni, mert szerintem az egész ügy olyan tiszta, mint az a tükör, amibe a szocialistáknak bele kellene már régóta nézni, hogy mi is folyik itt. (Taps az ellenzéki padsorokban. - Moraj a kormánypárti sorokban.)
Az a helyzet, hogy valóban létezik a pénzügyi bizottságnak egy ellenőrző albizottsága, csak a széles közvéleményt is szeretném tájékoztatni, hogy ott kormánypárti, azaz baloldali többség van, és remélem, nem gondolták komolyan, hogy egy ilyen súlyos ügyet, amiben az érintettség ilyen-olyan foka, úgy tűnik, felmerül esetleg kormánypárt közeli cégek, személyek kapcsán, rá merjük bízni, hogy azzal a 3:2-es aránnyal - merthogy ilyen arányban van jelen többségben a baloldali hatalom abban az ellenőrző albizottságban is -, még azt mernénk gondolni, hogy egyes kényes kérdéseket értelemszerűen leszavaznának abban a pillanatban.
Mellesleg abban téved Göndör István, hogy nem szándékoztam összehívni a bizottságot. A bizottság elnökének feladata előkészíteni a bizottság ülését, én az előkészítést megtettem, ezért néhány helyre levelet írtam, információt szerettem volna kérni, hogy megfelelő tájékoztatást tudjak adni az esetlegesen összeülő bizottságnak. Miután a szervek elutasító választ adtak, nem láttam értelmét, különösen akképpen, mint említettem, hogy 3:2-es arányszámban kormánypárti, baloldali többség van, hogy ezt a bizottságot összehívjuk. (Dr. Géczi József Alajos: Nem bízol bennünk? - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Egyetlenegy feladata lehet értelemszerűen a bizottságnak, annak a bizottságnak, amely vizsgálóbizottság és a parlament Házszabálya szerint összehívható. Örülök neki, hogy az MSZP képviselőcsoportja ezek szerint támogatja majd ezt a bizottságot, amely legalább négy-négy, azaz egyenlő arányszámú képviselettel vesz részt. Még ha ebből nem is születik esetlegesen végérvényes megoldás, de a dolgok tisztánlátása végett mindenki megtudhatja, hogy mi történt a K&H bróker, az Inter-Európa Bank és esetleges vezetőik környezetében.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi