DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Amikor a Riportban megjelent ez az információ, nagyon sokan, akik az újságot olvassák itt, Magyarországon, megdöbbenve láttuk ezt az egész történetet, mindkét részét, már hogy ennyi pénzt ítéltek oda a korábbi kormányzat kinevezett tisztségviselői, másrészt azt, hogy nem történt semmi, merthogy a dolognak két oldala van. Éppen ezért szeptember 9-én felkértük az Illyés Alapítvány kuratóriumának felügyelőbizottságát, hogy a vizsgálatot minél hamarabb végezze el. Azért a kuratórium felügyelőbizottságát, mert a magyar törvények szerint ezekben az esetekben magának a kuratóriumnak, illetve a felügyelőbizottságnak kell eljárni, és nem a kormánynak közvetlenül. Természetesen felkértük arra is a kuratóriumot, hogy a vizsgálat eredményét hozza nyilvánosságra, sőt én fontosnak tartanám, hogy a vizsgálat eredményét a parlament, tehát az országgyűlési képviselők külön írásos jelentésben is ismerjék meg.
Azért tartom ilyen fontosnak ezt az ügyet, mert egy olyan össznemzeti kérdésről van szó, amelyben pártállástól függetlenül a Ház egyetérthet, hogy támogatást adjunk azoknak a magyaroknak, akik a határon kívül élnek, de ezt a támogatást átláthatóan, tisztességesen és velük egyetértésben szavazza meg a mindenkori Magyar Országgyűlés vagy az arra hivatott alapítványok és kuratóriumok.
A dolog azért fájdalmas és azért szomorú, mert minden olyan hír, amely mondjuk, az erdélyi magyarságon belüli megosztottságról szól, vagy azoknak a pénzeknek a nem helyes felhasználásáról, amelyet az anyaország ad, ez rontja az ott élő emberek hangulatát, rontja az ő érdekérvényesítő képességüket, vagyis rontja az egész magyarság érdekérvényesítő képességét.
Köszönöm a kérdését. (Szórványos taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi