HERÉNYI KÁROLY

Full text search

HERÉNYI KÁROLY
HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Az M7-es autópálya országhatárig történő megépítését valamennyi, a rendszerváltás óta megválasztott kormány egyik legfőbb céljaként jelölte meg. A Balaton déli partján élő polgárok mindannyiszor bizakodtak is. Harminc éve várják, hogy végre nyugodtan élhessenek, veszélyek nélkül közlekedjenek.
A Fidesz-MDF-kormány az elmúlt négy esztendőben ígéretének megfelelően jelentős ütemben korszerűsítette az utat. Megtörtént az M7-es autópálya felújítása és a jobb pálya megépítése Zamárdiig. A folytatás azonban már az új kormány feladata lenne. A feltételes mód azért helyénvaló, mert a továbbépítésre kijelölt szakaszon már másfél esztendeje alig-alig történik valami. Ezt a szomorú tényt támasztja alá az is, hogy Kőrös-hegy térségében a völgyhíd építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágás sem történt.
A különböző egyeztetések a szakhatóságok, valamint a minisztériumok között még a polgári kormány idejében megtörténtek. Az önkormányzatokkal is eredményes megbeszélések folytak, a kész költségvetést és a terveket jóváhagyta a beruházó és jóváhagyta a finanszírozó.
A szocialista-szabad demokrata koalíció programjában kiemelten foglalkozott az ország úthálózatának, ezen belül is az autópályák korszerűsítésének, továbbépítésének szükségességével. Késve bár, de elkezdődtek a földmunkák Balatonszárszó és Ordacsehi, valamint Ordacsehi és Balatonszentgyörgy között. Azt meg kell jegyeznem, hogy a megkezdett munkálatokból az itt lakók és a helyi vállalkozók vajmi keveset profitáltak. A Kőrös-hegyi völgyhíd építése azonban sehol sem tart, mert el sem kezdődött.
Mint a térség országgyűlési képviselője, egyben az Országgyűlés idegenforgalmi bizottságának tagja, meg vagyok győződve arról, hogy a Balaton idegenforgalma fejlődésének egyik, ha nem is legfontosabb záloga az autópálya minél gyorsabb és biztonságosabb megépítése.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiek figyelembevételével kérdéseim a következők. Az első kérdés a cím maga: miért késik a Kőrös-hegyi völgyhíd építése? A második pedig azt célozza, hogy mikor kezdik meg a Kőrös-hegyi völgyhíd építését.
Várom megnyugtató válaszát. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi