FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Asszony! Nagyon örülünk annak, hogy a közlekedésbiztonságra ilyen hangsúlyt helyeznek, ugyanakkor kicsit úgy érzem, hogy csak szóban próbálják meg segíteni a rendőrséget és annak gyakorlati munkáját.
Ugyanis tavaly nyáron, amikor önök súlyos milliárdokat vontak el a rendőrségtől, beállt az a kellemetlen helyzet, hogy a rendőrség több megyében mozgásképtelenné vált, és ennek meglátszanak a mai következményei. Lehet, hogy önök a közlekedésbiztonságban úgynevezett sikeres eredményt érnek el, de a Bács-Kiskun megyei adatok nem ezt bizonyítják: soha ennyi halálos áldozat nem volt, mint az elmúlt tíz napban, jegyzem meg sajnos nagyon szomorúan, de eközben sajnálatos módon a kistelepüléseken folyamatosan nő a bűnözés, a betörés, a közrend megzavarása, a lakók nyugalmának megzavarása.
Még egy sajnálatos jelenség, amelyről ön sem tett említést, az a közlekedési rendészetnél található korrupció. Legyenek szívesek, beszéljenek olyan lakótársaikkal, ismerőseikkel, akiket megállítottak rendőrök: 10-15-20 ezer forinttal ma bármilyen közlekedési szabálysértést el lehet simítani, ez tömegessé, általánossá vált. (Moraj az MSZP soraiban.) A legnagyobb fertő itt, Budapesten található, ahonnan egyszerűen nem hajlandóak a budapesti rendőrök vidékre menni, mert azt mondják, ott nem lehet elég jól keresni.
Nagyon örülök annak, hogy Gergényi Péter lett Budapest rendőrfőkapitánya, ismerem a képességeit, hiszen Bács megyei volt. Nagyon kérem, azért, mert ellenzéki képviselők többen ismerjük őt, ne tessék őt leváltani, hanem tessék hagyni, hogy végigcsinálja azt a meghirdetett munkát, amelynek kicsit árnyaltabb változatát halljuk azóta, mióta ő kinevezésre került.
Szintén nagyon örülünk annak, hogy szóban önök a drogterjesztés, drogfogyasztás megállítását a rendőrségre szeretnék bízni. Csak egyetlen kis probléma van: az a régóta tartó vitánk, úgy néz ki, újra ki fog újulni, miszerint önök a büntető törvénykönyv módosításával sajnálatos módon (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) a drogfogyasztóknak egyfajta engedményt adtak, ezért hiába üldözik majd a rendőrök az éppen tetten ért személyeket, nem fogják tudni őket elítélni, vagy enyhébb ítélet fog születni, ami nem tartja távol a további bűnelkövetéstől ezeket a személyeket.
A Magyar Demokrata Fórum a költségvetésben a rendőrség (Az elnök ismét csenget.) megsegítését fogja támogatni.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az MDF soraiban. - Szórványos taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi