DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Lassan kezd ez a vita arra az orvosi diadaljelentésre emlékeztetni, miszerint a műtét remekül sikerült, csak a beteg halt meg. Önök számtalan változatban elmondták, hogy milyen sikeresen működött a Széchenyi-terv, egyáltalán működött a Széchenyi-terv. (Babák Mihály közbeszól.) Továbbra is meg lehet nyomni a gombot, képviselő úr, tessék nyugodtan kérni a teremőröktől nyugtatót, és azt pohár víz mellé meg fogják hozni. (Babák Mihály: Eszemben sincs idegeskedni.)
Én azt gondolom, míg önök elmondják, hogy milyen sikeresen működött a Széchenyi-terv, közben sajnos az a tény, hogy a magyar gazdaság növekedése negyedévről negyedévre mérséklődött. Akkor tessék kedves lenni nekem megmondani: miben áll a Széchenyi-tervnek az a hallatlan sikeressége, ha ezenközben a magyar gazdaság növekedése meg folyamatosan mérséklődik? Új és új közgazdasági elméleteket hallunk arról, hogy a felzárkózó gazdaságokban milyen jó a belső piacra termelni, és a belső piac húzóhatását kihasználni. Tisztelt Képviselőtársaim! Egy felzárkózó gazdaságban, ha a belső piacra termelünk, az azt jelenti, hogy a nemzetközi élvonallal való versenyt nem vállaljuk, akkor pedig óhatatlanul lemaradunk. Tessék egy futóversenyre gondolni: az a futó, aki ellenféllel együtt fut, sokkal jobb eredményt ér el, mint akinek csak a stopperóra az ellenfele.
Ami pedig azt illeti, hogy a mi kormányzásunk idején ki és mikor mit tett tönkre, tisztelt Fónagy képviselő úr, '94 és '98 között olyannyira tönkretettük ezt a gazdaságot, hogy önöknek 1998-ban 5,5 százalékos éves gazdasági növekedéssel adtuk át. Ezt önök az időszak végére sikeresen levitték 3 százalék alá. Ami pedig a '88-as tönkretételt illeti, képviselő úrnak ebben többé-kevésbé igaza van, nem az az egy szál év, hanem az a korszak csakugyan tönkretette a magyar gazdaságot, de amennyire 1988-ban én hatalmon voltam, annyira ön is hatalmon volt, képviselő úr. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Így van! - Taps az MSZP soraiból. - Dr. Fónagy János: Nem is vagyok rá büszke.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi