DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS

Full text search

DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS
DR. HANKÓ FARAGÓ MIKLÓS igazságügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A Magyar Köztársaság 1997. október 3-án csatlakozott a védjegyek nemzetközi lajstromozásáról szóló, madridi megállapodáshoz kapcsolódó 1989. évi jegyzőkönyvhöz.
A madridi megállapodás és az ahhoz kapcsolódó jegyzőkönyv a Szellemi Tulajdon Világszervezetének égisze alatt létrejött olyan nemzetközi egyezmény, amelynek célja, hogy gyors és egyszerű, egyetlen bejelentés alapján, egyetlen nyelven lefolytatott eljárásban tegye lehetővé az oltalomszerzést a védjegyek vonatkozásában, a megállapodásban és az ahhoz kapcsolódó jegyzőkönyvben részes tagországokban. A jegyzőkönyv 14. cikkének (5) bekezdése lehetővé teszi a jegyzőkönyvhöz csatlakozó állam számára, hogy kijelentse: rá nem terjed ki az oltalom, amely olyan lajstromozásból származik, amely korábbi, mint hogy a jegyzőkönyv e csatlakozó államra nézve hatályba lépett volna.
A Magyar Köztársaság élt e fenntartás lehetőségével. A jegyzőkönyv hatálybalépése óta eltelt idő alatt egyértelművé vált azonban, hogy a megtett nyilatkozat és az ebből eredő megszorítás fenntartása szükségtelen, sőt esetenként kedvezőtlen. Nem szükséges ugyanis a fenntartás a korábban szerzett jogok védelméhez, viszont indokolatlanul kizárja a nemzetközi lajstromozásból eredő oltalom utólagos kiterjesztésének lehetőségét, ami a bejelentők szemében csökkenti a jegyzőkönyv Magyarország tekintetében történő igénybevételének vonzerejét.
Mindezekre tekintettel tisztelettel kérem az Országgyűlést, hogy a javaslatot támogatni szíveskedjenek. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi