DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, sajnos hosszú évek óta probléma az, hogy színesfémlopásokkal kapcsolatban nem sikerült teljes körű eredményt elérni sem a hatóságoknak, sem azoknak, akiknek dolguk lenne az ilyen típusú bűncselekmények megelőzésében. Bizonyára a képviselő úr gondosan fontolgatta, hogy melyik tárcának tegye fel a kérdést, hiszen ez nemcsak rendőrségi kérdés, hanem más hatóságnak is van ebben dolga és feladata. A színesfémhulladék-gyűjtési, -forgalmazási, -felvásárlási tevékenység szabályszerűségének ellenőrzésében a fogyasztóvédelmi hatóság területi szerveinek és az adóhatóságnak is van feladata.
Korábban az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi és közbiztonsági főigazgatója kiadott egy együttes intézkedést arra vonatkozóan, hogy a színesfém illegális begyűjtésével, felvásárlásával és forgalmazásával összefüggő bűncselekmények eredményesebben legyenek földerítve. A rendőrség tehát ellenőrzi a színesfém-felvásárlással foglalkozó vállalkozások telephelyeit, főként konkrét bűncselekmények felderítése kapcsán, emellett évente több alkalommal razziaszerű ellenőrzést is tartanak.
Tekintettel arra, hogy a képviselő úr ismét felhívta a nyilvánosság figyelmét is erre a bűncselekményre, ami sajnos azokkal a káros hatásokkal jár, amit a képviselő úr is mondott, én e helyről szeretném azt mondani, aki erre figyel és akinek erre füle van, hogy úgy a felvásárlóknak, mint azoknak az illegális felvásárlóknak, akik járják egyébként az utcákat, és illegálisan vásárolnak fel színesfémet azoktól, akik hajlandók ilyet eladni, hogy a hatóságoknak fokozottan feladatává fogjuk tenni a jövőben, hogy ezt a tevékenységet határozottabban és fokozottabban ellenőrizzék. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi