VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Az elmúlt hónapok gazdasági mutatói nem sok okot adtak a kormánynak arra, hogy ünnepelje magát. Ha visszaemlékszünk a gazdasági növekedésre, a megforduló, egyre növekvő inflációra, az egyre szélesedő, egyre növekvő államadósság mértékére, a folyamatos gyárbezárások híreire, akkor, azt gondolom, ezzel egyet lehet érteni. Az elmúlt hetekben pedig új adók bevezetéséről, adóemelésről szóltak a kormányzati hírek, ez tehát nem sok okot adott arra, hogy a kormányzat szereplői valaminek örülhessenek.
Azt is mondhatnám, hogy amihez hozzányúlt a kormány, nem jól sült el a gazdaság tekintetében. Miniszter úr ma úgy jött a parlamentbe, hogy megünnepeltesse magát a Postabank-ügy kapcsán. Szeretnék arra emlékeztetni, hogy éppen miniszter úr volt az Orbán-kormánynak az az államtitkára, aki annak idején előkészítette a Postabank 153 milliárd forintos konszolidációját. Az adófizetőknek 153 milliárd forintjába került, hogy a Postabank ne menjen csődbe, ne kelljen bezárni. Most 100 milliárd forintért sikerült eladni. Ha a miniszter úr jól tud számolni fejben, ennek a végösszege még mindig az adófizetők rovására valósult meg. Arról pedig most nem is beszélünk, hiszen nincsenek információink, hogy milyen jogi perek és garanciavállalások vannak a Postabank ügyében. Ezeknek a számlája nyilván később fog majd az adófizetőknél jelentkezni.
Mindezek mellett hozzá kell tennünk azt is, hogy a Postabank az elmúlt években sikeres diákhitelprogramot tudott elindítani, egy olyan diákhitelprogramot, amely több tízezer, most már 160 ezer diáknak nyújt lehetőséget a tanuláshoz, finanszírozza a tanulását. Egy dolognak azonban kétségtelenül örülhetünk: hogy egy banknál talán kevesebb a VIP-hiteleknek, a VIP-listáknak a lehetősége. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Az elmúlt időszakban megtapasztaltuk, hogy ennél a banknál olyan hitelek voltak…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi