BERNÁTH ILDIKÓ

Full text search

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Sági József képviselőtársam említette az indoklásban, hogy miért tartja vagy tartjuk mi fontosnak az elméleti és a gyakorlati képzés közötti aránynak a változtatását.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nemrégiben részt vettem egy olyan oktatási bizottsági ülésen Veszprémben, ahol egy rendkívül tekintélyes, nagy múltú intézmény igazgatója tájékoztatott bennünket a szakképzés jelenlegi problémáiról.
(19.10)
Ő is elmondta, hogy a gyakorlati képzésre sokkal több időt kellene fordítani, az arányokon változtatni kellene, mert a jelen körülmények között a fiataloknak, a tanulóknak egyszerűen nincs lehetőségük, módjuk arra, hogy készségszinten sajátítsák el a szakma rejtelmeit, hogy amikor később munkába állnak, akkor úgyszólván vakon is el tudják látni a feladataikat.
A foglalkoztatási bizottság tagjaként pedig rendkívül fontosnak tartanám, ha az intézményeket fenntartó önkormányzatok a jövőben sokkal több lehetőséget, tájékoztatást, támogatást kapnának akár a megyei munkaügyi központoktól, akár a megyei munkaügyi tanácsoktól a tekintetben, hogy milyen szakmákra képezzenek, mert talán nem mindenki előtt ismert az, hogy a szakképzésben részt vett fiataloknak alig 50 százaléka helyezkedik el a tanult szakmájában. Ez pedig azt jelenti, tisztelt képviselőtársaim, hogy minden forint, amit a képzésükre fordítottunk, kidobott pénznek minősül a szakma elsajátítása végén. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi