GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ha szemtelen lennék, akkor azt mondanám, mutassa már meg valaki ebben a törvényben azt a paragrafust, ami arról szól, hogy itt kötelezően privatizálni kell. Nincs benne! Beszélünk valamiről, ami nincs benne a törvényben. Ez egy lehetőség, egy lehetőség arra, hogy friss pénz kerüljön be az egészségügyi ellátórendszerbe.
Tehát a beteg áll a középpontjában, egy magasabb színvonalú szolgáltatás. Ennek a feltételeihez teszi meg most ezzel a törvényjavaslattal az első lépést a kormány, mert lehetővé teszi, hogy bekerüljön a friss pénz. Mert tudjuk, hogy a költségvetésben… - és akik ma részt vettek a délutáni vitában, azok tudják, hogy csak itt, a néhány törvényjavaslat kapcsán 100 milliárd forintot messze meghaladó igényt fogalmaztak meg más területekről. Könnyű arról beszélni, hogy milliárdokkal tegyük rendbe, de tudjuk, hogy a költségvetésünk véges. Azt hiszem, hogy helyénvaló, ha lehetőséget teremtünk arra, hogy friss pénz kerüljön a rendszerbe.
A másik dolog, ezt már a vita előző szakaszában elmondtam. Ma is vannak mazsolázások, vagy történtek, és vannak, akik ennek az előnyét élvezik. Azt hiszem, hogy amikor ez a törvény mindent visszavisz a rendszerbe, és egységes egészként kezeli, és a finanszírozás szempontjából tekinti egésznek, akkor ez helyénvaló.
Az amortizáció kérdését szívesen fölvetem, és készséggel lehetne erről vitatkozni. Képviselőtársaim! Ma a kórházakban a fejlesztés egyik forrása a címzett támogatás, aminek egy részét leteszik az önkormányzatok, a másik felét meg a központi költségvetés. Ez egyfajta forráselosztás. Gondoljuk végig! Ha egyszer átalakul és vagyonértékelés lesz és amortizáció, lehet, hogy azt lehet mondani, hogy akkor nincs szükség a címzett támogatásra, mert minden egységben képződik a megfelelő forrás. Nem biztos, hogy elegendő, de lehet tovább gondolkodni, hogy mi lesz a folytatás.
Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi