SZALAY GÁBOR

Full text search

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselő Úr! Az M7-es építéséről a következőket tudom elmondani. Az M7-est hat szakaszra bontottuk. A Becsehely-Letenye közötti szakasznak március 27-én megtörtént a munkaterület-átadása, és 2004. szeptember 15-éig befejeződik az építés.
(16.30)
A Balatonszárszó és Ordacsehi közötti szakasznak március 18-án történt meg a munkaterület átadása; 2004-ben indul, és 2005. június 30-án fejeződik be az építés. A Zamárdi-Balatonszárszó közötti szakasz építése 2004-ben indul, és 2006-ban fejeződik be. Az Ordacsehi-Balatonszentgyörgy közötti szakasz építése 2004-ben kezdődik, és 2006-ban fejeződik be.
A Nagykanizsa-Becsehely, illetve Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa közötti szakasz építésével kapcsolatosan el kell mondanom, hogy itt jelentős csúszásban, késésben volt az előkészítés. Mostanra elmondhatjuk, hogy elkészült az engedélyezési terv, a környezetvédelmi engedélyünk is megvan, az építési engedély májusban kerül beadásra a hatóságokhoz.
Az országos közúthálózat fejlesztési terve, amit februárban fogadott el a kormány, a két szakasz, tehát a Nagykanizsa előtti és utáni szakasz építésére vonatkozóan annyit tartalmaz, hogy ezeknek az építése - összesen 52 kilométer hosszúságú útszakaszról van szó, 17 plusz 35-ről - 2003 és 2006 között kezdődik el.
Az M7-es autópálya egyes szakaszai, ezt még el kell mondjam, szerepelnek a kohéziós alap projektlistáiban. Amennyiben sikerül európai uniós támogatást kapnunk, úgy a kivitelezés is felgyorsulhat, és a teljes M7-es átadására is sor kerülhet, akár 2006-ig bezárólag.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi