GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Amint azt a mai napon egy interpellációban, melyet a legfőbb ügyész úrhoz címeztem, már elmondtam, szabad demokrata országgyűlési képviselőtársam, egy másik SZDSZ-es politikus több mint két évvel ezelőtt tett feljelentést a Magyar Televízió pazarló gazdálkodásával kapcsolatban. Ezt a feljelentést követte egy másik feljelentés is, a Magyar Televízió felügyelőbizottságának feljelentése. Ezek a feljelentések alapvetően a köztévé pazarló gazdálkodásának kivizsgálására irányultak.
Két éve a nyomozás az ügyészség szoros felügyelete alatt zajlik, ennek ellenére úgy tűnik, hogy ezekben az ügyekben, a gazdasági bűncselekmények lezárása ügyében érdemi előrelépés nem történt. Ennek egyik konkrét példája az az eset, amelynek ügyében ma itt a Házban interpelláltam. A rendőrség lezárta az egyik volt tévéelnök, Szabó László Zsolt ellen megállapítható vádak egy részével kapcsolatos nyomozást, például azt, hogy az adóelőlegeket és a tb-járulékokat beszedte ugyan a dolgozóktól, de nem fizette tovább a Kincstárnak.
(15.40)
Az ügyészség megváltoztatta a rendőrségnek ezt a határozatát, amellyel a rendőrség elkülönítette ezt az ügyet a többi ügytől, és önállóan kezdte kezelni, ebben megpróbálta lezárni a nyomozást, hiszen konkrét, kézzelfogható dolgok nyomára bukkant.
Tisztelettel szeretném megkérdezni a belügyminiszter asszonyt, hogy mi a véleménye erről az eljárásról, hiszen sok, a politikát nyomon követő választópolgárral egyetértve magam is azt gondolom, hogy az ügyészségnek, együtt a rendőrséggel természetesen, az lenne a közös feladata, hogy minél gyorsabb, minél határozottabb és minél rövidebb időn belül eredményre vezető eljárásokat legyen képes lefolytatni ezekben az ügyekben, és most úgy tűnik, hogy itt az ügyészség és a rendőrség között ez a véleménykülönbség megakadályozta azt, hogy ez a helyzet előállhasson ebben az eljárásban.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi