DR. HORVÁTH ZSOLT

Full text search

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Válaszát hallgatva egy népdal jutott eszembe: csillagok, csillagok, szépen ragyogjatok, a szegénylegénynek utat mutassatok. Nos, miniszter úr, se ragyogás, se út - vagy legalábbis ami út van, az meg nem jó a szegénylegénynek, mert nem bírja megfizetni.
Tisztelt Miniszter Úr! Viszont hallgatva az ön válaszát, eszembe kellett hogy jusson, hogy a magyar népdal igen közel áll a magyar népmeséhez, közös gyökerei vannak. Nos, az ön válaszát akár egy magyar népmesének is tekinthetném, ha nem ismernénk a szerzőt - de ismerjük, sajnos (Derültség az ellenzéki padsorokban.), egyrészt. Másrészt, alapvető népmesei elemek hiányoznak belőle, úgymint: a legkisebb fiú fog győzni a végén, az okos lány fog túljárni a nagyurak eszén, de mindenképpen a szegényember győzedelmeskedik a hatalom fölött.
Miniszter Úr! Pillanatnyilag mi úgy érezzük magunkat itt a Dél-Alföldön, mint a mesebeli szegénylegény (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), de megoldást nem látunk, utat nem látunk, a válaszát elfogadni nem tudjuk. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
(14.50)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi