DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Teljes mértékben megértem az interpellációját, amellyel sürgeti a területfejlesztésről és területrendezésről szóló törvény módosításának parlamenthez történő benyújtását.
Ön előtt is ismert, mint ahogy a tisztelt Ház tájékozódhatott róla, a kormány 2003. első félévi törvényalkotási programjának részét képezi ez a módosító javaslat is. Tájékoztathatom a tisztelt Házat arról, hogy a kormány ezt egy hónapon belül tárgyalni fogja, az Országos Területfejlesztési Tanács is megvitatja, ezt követően benyújtjuk a parlamenthez, és reményeink szerint a tavaszi ülésszakon elfogadhatóvá válik a módosítás. A benyújtott törvénytervezethez természetesen módja lesz a tisztelt képviselő hölgyeknek és uraknak javaslatokat tenni.
A kormány álláspontja szerint ennek a módosításnak a legfőbb tartalmi elemei a következők lehetnek: egyrészt a kistérségek, másrészt a régiók megerősítése a területfejlesztési-tervezési tevékenységben, és tulajdonképpen az emögötti intézményrendszer, a területfejlesztési intézményrendszer megerősítése, annak érdekében, hogy területfejlesztési szempontból a lehető legteljesebb mértékben felkészüljünk a strukturális alapokból elnyerhető források fogadására, értelmes felhasználására, és azt kell mondjam, hogy időben történő felhasználására. Ez lesz az alapcélkitűzése ennek a törvénymódosításnak, és én bízom benne, hogy egy jó hónapon belül a képviselők találkozni fognak ezzel a javaslattal. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi