KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm valóban a kérdését, és szeretném megragadni az alkalmat - bár a sajtóban többször megtettem -, hogy minden nyilvánosságot és minden fórumot kihasználjak arra, hogy az e-Magyarország-pontokról beszéljek, mert ezek valóban, szándékunk szerint nemcsak az uniós csatlakozás elősegítésének időszakában, hanem az uniós tagságunk időszakában is fontos információs pontok lennének országszerte.
A 2004 pont pontosan azt tükrözi, hogy ez nem néhány város kiváltsága vagy néhány megyeszékhely információs központja lenne, hanem elsősorban a kistelepülésekhez vinné el az uniós információt. Szerepük három részre oszlik. Az első április 12-éig tart, amikor is az uniós csatlakozás feltételeiről a szavazás, a döntés érdekében adunk tájékoztatást. Ez az időszak a teleházakra épít. A Teleház Szövetséggel megállapodtunk a tartalmi elemekről, elsősorban az Unió miben állásáról, és hogy milyen változásokat hoz az a mindennapjainkban. Erről lesz tartalmi információ CD és internetelérés formájában.
A második szakasz a következő év május 1-jéig, azaz reménységünk szerint a teljes jogú uniós tagságunkig szóló időszak, amit úgy is összefoglalhatnék, hogy az egyén fölkészülése az Unióra. Erre az időszakra készülve a holnapi napon fogok tájékoztatást adni, melyik az a 753 település, ahol könyvtárban, önkormányzatnál vagy művelődési házban létre fogunk hozni Európa-pontot még ebben az esztendőben, azért, hogy ezt az információt eljuttassuk, és 2004. május 1-jéig, ahogy vállaltuk, 2004 olyan pont lesz országszerte, ahol CD-ken, interneten, honlapokon keresztül az uniós lehetőségeket, ahogy ön is mondta, pályázatokat, munkalehetőségeket, ösztöndíjakat és hazai felkészülési támogatásokat lehet elérni.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi