MÉCS IMRE

Full text search

MÉCS IMRE
MÉCS IMRE (SZDSZ): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Ház! A közelmúltban, az információs társadalommodellek nevű konferencián említést tett arról, hogy az ön által vezetett minisztérium 2004 közepére 2004 e-Magyarország-pont felállítását tervezi. Kérem, adjon tájékoztatást arról, hogy terveik szerint ezek a pontok milyen felszereltséggel rendelkeznek majd, milyen információs tartalommal tudják majd támogatni a hazánk sikeres EU-csatlakozásához feltétlenül szükséges felvilágosító és ismeretterjesztő tevékenységet.
(12.50)
Egyben arra is kérem válaszát, hogy ezek a pontok alkalmasak lesznek-e arra, hogy a csatlakozás tényleges folyamatát - amely meglátásom szerint hosszabb időszakot ível át - végigkövetve, az állampolgárok számára folyamatosan friss információkkal szolgáljanak az Európai Unió politikájának alakulásáról.
Lehetőséget teremtenek-e arra, hogy az állampolgárok tudomást szerezzenek azokról a közérdekű információkról, amelyek valós esélyt teremtenek számukra akár a hazai, akár az uniós pályázatokon és fórumokon való részvételre? Támogatja-e majd ez a hálózat a tudásgyarapítás új formáit jelentő ösztöndíjrendszerbe való bekapcsolódást, vagy akár a munkalehetőségek körének megismerését?
Véleményem szerint e kérdéskör iránt fel kellene kelteni a közvélemény figyelmét, ezért kérem miniszter urat, használja fel ezt a lehetőséget, hogy a felállítandó e-Magyarország-pontokról, az ott elérhető tartalmakról és szolgáltatásokról tájékoztatni szíveskedjék engem, a tisztelt Házat és a tisztelt nagyközönséget.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi