NÓGRÁDI ZOLTÁN

Full text search

NÓGRÁDI ZOLTÁN
NÓGRÁDI ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! A magyar-közösségi Agrármarketing Centrumot 1996-ban német mintára hozták létre. Szerepe a magyar agrárium és az élelmiszer-gazdaság termékeinek közösségi marketingtámogatása, mely az EU-csatlakozás folyamatában a piacra jutás egyik legfontosabb eleme. Az AMC azonban 2002 tavasza óta érdemben nem működik. A 2002-es programokra jóváhagyott 2 milliárd forint jelentős része nem került felhasználásra, igazából ma sem tudjuk, hogy hova tűnt. Az AMC neve által fémjelzett programok leálltak, az intézményt a bizalmatlanság hangulata lengi körül partnerei körében.
(13.10)
Mint ön által is ismeretes, a közösségi marketingprogramok több hónapi előkészítést és egyeztetést igényelnek, a külföldi kiállítások esetében több évre szükséges előre gondolkodni és a kapcsolódó költségek egy részét a finanszírozásba beépíteni. Az agrártermékek előállításának szezonalitása az agrármarketing stratégiai tervezését és időbeli ütemezését igényli, és nem tűri a kampányszerű, ad hoc döntéseket.
Kérdéseim: mi történt az Agrármarketing Centrum 2002. évi 2 milliárdos előirányzatával? Várható-e, hogy a közösségi agrármarketing ismét szerepet kap az EU-csatlakozás előtt álló magyar élelmiszeripar és agrárium stratégiai fejlesztésében? Számol-e a minisztérium vezetése az AMC intézményével, és a piacra jutni vágyók számíthatnak-e az AMC jövőbeni támogatására? S nagyon fontos: mikor lesz ismét nyilvános az AMC tevékenysége?
Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi