DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Göndör képviselő úrnak szeretnék néhány dolgot a figyelmébe ajánlani azzal kapcsolatban, amit ön elmondott, hogy valaki elnyeri a megbízást, majd utána a tényleges munkát egy alvállalkozó végzi el. Azt szeretném elmondani önnek, képviselőtársam, hogy bár ez szerintem is ügyes trükk, ügyes trükk, de azért szögezzük le magunk között, hogy ennek a törvénynek nem lehet a célja az, hogy az egyébként törvényes, legális, jogszerű piaci üzleteket - mondjuk így - megbélyegezze. Tehát ez a fajta gondolkodás, mely szerint azért kell a közpénzek útját végigkövetni, mert micsoda dolog az, hogy valaki elnyeri a megbízást és utána egy alvállalkozó végzi el a munkát, hadd jegyezzem meg, hogy ez törvényes. Ha önök úgy gondolják, hogy ez így nincs jól, akkor hozzunk olyan törvényeket, amelyek kizárják azt, hogy valaki, aki közbeszerzésen elnyert egy munkát, az utána további alvállalkozókat alkalmazhasson. Nem biztos, hogy ez célravezető lenne, gazdaságilag nem biztos, hogy célravezető lenne, de tisztázzuk, hogy ez egy törvényes folyamat, lehetséges alvállalkozókat igénybe venni.
Az megint más kérdés, hogy vajon mennyire komoly az a döntéshozatal, ahol olyan alvállalkozónak nem jut megbízás, aki ténylegesen képes elvégezni a munkát, és egy olyan fővállalkozó nyer, aki nem tudja, vagy nem is akarja elvégezni a munkát, és helyette mások dolgoznak. De még egyszer szeretném leszögezni, hogy ez egy törvényes megoldás, ez a piac logikája alapján működik.
És még egyetlenegy szót akartam mondani egy másik témáról, és ezt már inkább csak kérdésként teszem fel, hogy európai uniós csatlakozás küszöbén állva elgondolkodtató, hogy az európai uniós pénzek mozgásában vajon ennek a törvénynek van-e hatása, vagy majd arra kell egy külön törvényt hoznunk, hogy az európai uniós pénzeket mint egyfajta közpénzt ugyanígy tudjuk ellenőrizni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Mert azt hiszem, hogy új jelenségként reményeim szerint jókora pénzösszegek fognak érkezni az Európai Unióból.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi