BALOGH LÁSZLÓ

Full text search

BALOGH LÁSZLÓ
BALOGH LÁSZLÓ (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Az előbb valami furcsát hallottunk itt az egyik MSZP-s képviselőtársamtól, Újhelyi István szegedi képviselőtársamtól, ő azt mondta, hogy már az is baj, ha a kormány propagandát akar folytatni. (Kiss Péter: Ezt nem mondta!) Kampányt akar folytatni, szó szerint ez hangzott el, vissza lehet olvasni. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Nagyon szomorú vagyok, ha ezt a 900 millió forintot a kormány kampányára akarják költeni. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban. - Dr. Vojnik Mária: A másik fülét is használja, képviselő úr!) Nagyon szomorú vagyok, és ezt mindenféleképpen szóvá is kell tennünk. (Szabados Tamás: A frakciótársaid is szégyellik ezt, Laci!) Most már értem azt, hogy a kormány képviselői miért utasították el a most idézendő módosító javaslatot, amely így szólt: “A közalapítványok a céltámogatás felhasználásáról a Magyar Köztársaságnak az Európai Unióhoz történő csatlakozásáról szóló népszavazást követő 90 napon belül kötelesek tételesen az Országgyűlés előtt beszámolni.”
Erre azt mondta a kormány képviselője, hogy ezt nem támogatja. Most már értjük, hogy miért. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból: Vajon miért?) Ugyanakkor viszont szeretném felkérni az újonnan felállított üvegszemprogram képviselőit, hogy az elkövetkező időszakban figyeljenek oda ezekre a pénzekre, mert nincsenek kétségeink, hogy önök ezt meg fogják szavazni a kormány propagandája számára. Mi viszont annyit tudunk mondani, hogy a pénzügyi bizottságban mindent el fogunk követni, hogy a tételes, az alvállalkozókat is beleszámítottan tételes elszámolásokat meg tudjuk kapni. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiban.)
Reményeink szerint Keller képviselő úr ezzel az üvegszemprogrammal, ezzel a sokat látó üvegszemprogrammal segítségünkre fog állni az elkövetkező időszakban.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi