ELNÖK (Harrach Péter)

Full text search

ELNÖK (Harrach Péter)
ELNÖK (Harrach Péter): Tisztelt Országgyűlés! Az elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően most soron következik a közszolgálati műsorszolgáltatók és a nemzeti hírügynökség uniós csatlakozással kapcsolatos tájékoztatási feladatainak költségvetési többlettámogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslat módosító javaslatainak határozathozatala és a zárószavazás. Az előterjesztést H/2273. számon, a költségvetési bizottság ajánlását pedig H/2273/8. számon kapták kézhez.
A vita lezárását követően az előterjesztő arról tájékoztatta az Országgyűlést, hogy a benyújtott módosító javaslatok közül az ajánlás 4. és 5. pontjaiban foglaltakkal ért egyet. Először ezekről döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az előterjesztő által támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 313 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Az ajánlás 1. és ezzel összefüggésben 3. pontjában Szalai Annamária és Halász János a határozati javaslatot új rendelkezésekkel egészítik ki, amelyben elszámolási kötelezettséget írnak elő a közalapítványok és a kormány részére. A bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 123 igen szavazattal, 188 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Az ajánlás 2. pontjában Herényi Károly és Balogh László a Hungária Televízió és a Magyar Rádió közalapítványok támogatását kívánják megemelni. A bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 121 igen szavazattal, 193 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! A módosító javaslatokról történő határozathozatal végére értünk. Az elfogadott Házszabálytól való eltérésnek megfelelően most a zárószavazás következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a közszolgálati műsorszolgáltatók és a nemzeti hírügynökség uniós csatlakozással kapcsolatos tájékoztatási feladatainak költségvetési többlettámogatásáról szóló országgyűlési határozati javaslatot az előterjesztés imént módosított szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Derültség és taps a kormánypárti oldalon.)
Bár a tetszésnyilvánításból egyértelmű, hogy mindenki felismerte a szavazás végeredményét, de ha megengedik, szóban is megismétlem: az Országgyűlés a határozati javaslatot 194 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta. (Nagy zaj.)
Tisztelt Országgyűlés! Egy pillanat figyelmet kérek szépen!
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, részletes vitára bocsátja-e az előbb többszöri nekifutásra kudarcba fulladt szavazás után a nemzetőrség létrehozásáról szóló 100/2001. számú országgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről szóló H/1989. számú határozati javaslatot. Ez az utolsó szavazás ma ebben a kérdésben. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - 180 igen, 0 nem, 0 tartózkodás.)
Tisztelt Országgyűlés! Tekintettel arra, hogy határozatképtelenség miatt az Országgyűlés nem bocsátotta részletes vitára a nemzetőrség létrehozásáról szóló 100/2001. számú országgyűlési határozat hatályon kívül helyezéséről szóló országgyűlési határozati javaslatot, a részletes vitára a mai ülésünkön nem kerül sor. Az Országgyűlés az előterjesztés részletes vitáját a részletes vitára bocsátásról történő határozathozatalt követően, várhatóan jövő heti ülésén folytatja le.
Tisztelt Országgyűlés! Megadom a szót ügyrendi kérdésben Göndör István frakcióvezető-helyettes úrnak. Parancsoljon!

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi