DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Asszony! Mostanában egyre többször gondolkodnak el azon az emberek, hogy a szocialisták belügyminisztere milyen céllal vezet be megszorító intézkedéseket a rendőrökkel szemben. Ma már mindenki pontosan tudja, hogy a szocialisták mindig jó nagyokat mondanak, így válik a Medgyessy-kormány a nagyotmondás kormányává. (Moraj az MSZP soraiban.)
Egyértelművé vált, hogy mély szakadék tátong a szocialisták tettei és veretes mondatai között. Országszerte arról beszélnek az emberek, hogy mindannak, amit a kormány mond, a fordítottja igaz: ha Medgyessy Péter szavát adja arra, hogy - idézem - ”kiemelt béremelést nyújtunk a rendőröknek, jelentős létszámemeléssel megerősítjük a lakosság biztonságát közvetlenül védelmező rendőrkapitányságokat”, akkor azon azt lehet érteni, hogy a rendőrök 2003-ban kevesebb pénzt visznek haza, s a polgárok biztonságát védő rendőrkapitányságok ellehetetlenülnek.
(15.40)
S lám-lám, az embereknek most is igazuk van. A szocialisták 2003-as költségvetése nem tartalmazza a közalkalmazotti és a köztisztviselői illetményalap emelését. Sajnos emiatt a rendőrök kevesebb pénzt fognak keresni, mint a polgári kormány idején.
A szocialisták az ősz folyamán korlátozták a túlóradíjak kifizetését, leállították a képzési, továbbképzési programokat, az üzemanyag-felhasználást csökkentették. Ma már sajnálatosan kevesebb rendőr posztol az utcákon, a rendőrautók nem indulhatnak bevetésekre, a rendőrök jogos túlórapénzüket nem kapják pénzhez, nem járhatnak továbbképzésekre. A szocialista belügyminiszter legfrissebb intézkedése szerint létszámstopot vezetnek be a rendőrségnél. Ez az intézkedés azt jelenti, hogy a rendőri állomány nem bővül fiatal, felkészült, végzett szakemberekkel.
Az emberek azt is tudják, hogy a Horn-kormány utolsó évében a felderített, ismertté vált bűncselekmények száma meghaladta a 600 ezret. A polgári kormány cselekvésének eredményeképpen ezt az irtózatosan nagy, elviselhetetlen számot sikerült egynegyedével csökkenteni 2002-re.
Szomorúan állapíthatják meg a családjukat, gyermekeiket, értékeiket féltő polgárok, hogy a rendőrök egyre sanyarúbb sorsa hatással lesz a polgárok biztonságára is.
Kérem, gondolja át a létszámstoppal kapcsolatos intézkedését, tegyen meg mindent azért, hogy a rendőrök illetménye növekedjen, és ne gyarapodjon a pályaelhagyó szakemberek tábora.
Tisztelt Miniszter Asszony! Kinek jó az, hogy a rendőrök egyre rosszabb életkörülmények között dolgoznak a szocialista kormány alatt? Kinek jó az, hogy a rendőrök nem kapják meg az elvárható megbecsülést a szocialista kormánytól, amire ígéretet kaptak a kampány idején? Kinek jó az, hogy a felkészült, fiatal szakemberek nem állhatnak rendőri szolgálatba? A szocialista kormány belügyminisztere miért nem a rendőrség technikai fejlesztésén, a rendőrök anyagi biztonságának megerősítésén dolgozik? Miért kezeli a szocialista kormány mostohagyerekként a rendőröket?
Miniszter asszony, ha tud, kérem, válaszoljon! (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi