TÓTH ISTVÁN

Full text search

TÓTH ISTVÁN
TÓTH ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Több mint egy hónappal ezelőtt írásban kérdeztem önt az embereket érdeklő kérdésről, a Tiszán kialakult jéghelyzet okairól. A kapott válasz egyáltalán nem nyugtatta meg a közvéleményt, sőt az ön nagyfokú tájékozatlansága és hozzá nem értése miatt azóta is elmaradtak a szükséges intézkedések. Az ott élő emberek nem értik, hogy miért nem vezényelték át a nagy teljesítményű dunai jégtörő hajókat a kialakult jégtorlaszok megbontására. Bizonyára önnek fontosabb a minisztérium átszervezése és az átvilágítás több mint 60 millió forintos költségének kifizetése, mint a Tisza völgyében kialakult hó- és jéghelyzet kezelése.
Kérem önt, hogy most már figyeljen oda a bajba jutott és fenyegetett emberek problémáira, hiszen a januári 20 kilométeres jégtorlasz helyett 100 kilométeres jégtorlasz van a Felső-Tiszán, valamint újabb, nagy mennyiségű hó esett azóta a vízgyűjtőre. Már most elkésett a belvízlevezető csatornák kiürítésével, a jeges talajon a lassú beszivárgás lehetetlenné teszi az olvadó hó természetes elfolyását.
Tudja-e ön, hogy a Tisza vízgyűjtőjén mennyi a hóban tárolt vízmennyiség? Tudja-e, hogy az elmaradt intézkedései miatt milyen károk érhetik a már sokat szenvedett Felső-Tisza mentén lakókat? Kérem, tájékoztassa a közvéleményt, hogy az olvadás megindulásával milyen feladatok elvégzésével enyhíthetik a kritikus belvízi helyzetet. Kérdezem öntől: van-e elég átemelő szivattyú, van-e elég üzemanyag, van-e elég ember a munkához, van-e elég pénz a többletfeladatok elvégzéséhez, és mikor fogja a dunai jégtörő hajókat átvezényelni a tiszai jégtorlaszok megszüntetésére? Hajlandó-e az ott élőkön segíteni? Hajlandó-e a súlyos helyzetet kezelni?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi