KOVÁCS LÁSZLÓ

Full text search

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm szépen, elnök úr. Köszönöm a lehetőséget is, hogy egy ilyen rendkívül fontos kérdésre én válaszolhatok. A képviselő úr kérdése kicsit fölidézte azt a kockázatot, amiről mi a négypárti egyeztetőn beszéltünk, hogy önök nem azért akadékoskodtak az átszállítások feltételeinek a körüljárásával, mert valóban attól félnek, hogy esetleg ezeket az eszközöket másra használják, hanem hogy szüntelenül bírálhassák a kormányt, amely önök szerint nem kellően ellenőrzi azt, hogy mi repül át Magyarországon, és hova tart.
Nos, Juhász Ferenc úr valóban arra hivatkozott, hogy még az önök kormányzása idején a parlament – nagyon helyesen – elfogadott egy határozatot a nemzetközi terrorizmus elleni harchoz történő magyar hozzájárulásról, és elfogadott egy másik határozatot egy amerikai művelet, az Enduring Freedom, a “Tartós szabadság” művelethez való hozzájárulásról, és ebben szerepelt többek között a légtér rendelkezésre bocsátása. Aztán később egy kormányhatározat – nem tudom most fejből felidézni a dátumát, lehet, hogy ön ezt pontosan tudja – is született, amely ugyancsak azt mondja, hogy ennek az afganisztáni műveletnek az elősegítését Magyarország a légtér rendelkezésre bocsátásával tudja biztosítani.
Ez a hat helikopter és ez az utántöltést biztosító gép ennek a műveletnek a keretében szállt le Ferihegyen. Jelezték egyébként előre, az engedélyt megkapták, mint ahogy korábban, az önök kormányzása idején több száz légi jármű ugyanígy haladt át ugyanezzel a céllal.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi