HÁRS GÁBOR

Full text search

HÁRS GÁBOR
HÁRS GÁBOR, a külügyi bizottság alelnöke, a bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tulajdonképpen egy jó hírrel kell kezdenem - és azzal is szeretném a rövid hozzászólásomat befejezni -: a külügyi bizottság a mai ülésén egyhangúlag támogatta az országgyűlési határozati javaslatot, és hozzájárulását adta ahhoz, hogy az iraki válság rendezése érdekében ki tudjuk küldeni azt a kontingenst, amit a kormány javasolt.
Amit szeretnék hozzáfűzni, az az, hogy ehhez képest az egyhangú döntéshez képest egy kicsit meglepő volt, hogy volt egy rövid vita arról, miért került sor többhetes - idézőjelben mondom - huzavona után erre a döntésre. Ez azért volt meglepő, mert az ellenzéki oldal a kormányt okolta ezért a huzavonáért, és ennek az okát abban jelölte meg, hogy a kormány nem kívánta nemzetközi felhatalmazás nélkül megtenni a javaslatát. A kormánypárti oldal emlékezete úgy működött, hogy azt mondtuk, mi úgy emlékszünk - és úgy emlékszik, azt hiszem, mindenki, a közvélemény is -, hogy a kormány a nemzetközi felhatalmazást kívánatosnak tartotta, ugyanakkor nemzetközi felhatalmazás nélkül is javasolta ennek a kontingensnek a kiküldését.
Örülök annak a külügyi bizottság előadójaként, hogy a külügyi bizottság és a parlament egésze is a nemzetközi felhatalmazás birtokában most már teljes egészében és teljes jó szívvel adhatja hozzájárulását ehhez a döntéshez. Tehát megismétlem még egyszer: a külügyi bizottság egyhangúlag támogatja a kormány országgyűlési határozati javaslatát.
Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi