PÁL TIBOR

Full text search

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A modern szolgáltató közigazgatás kialakításának egyik alapelve a mindent egy helyen történő ügyintézés megteremtése: lehetőleg mindent egy helyen, és természetesen az, hogy ez olcsóbb legyen. Az ügyfél legfontosabb szempontjai közé ezek tartoznak: az olcsóság, a gyorsaság, a kényelmes ügyintézés. Ezt szolgálja a bevezetett, úgynevezett egyablakos rendszer, ami ma már a legtöbb okmányirodában működik. Emellett természetesen van egy másik szempont, ez pedig a biztonságos adatszolgáltatás és a biztonságos adatrögzítés.
Az igazolványképek használatára vonatkozóan március 14-e óta, nevezetesen azon időpont óta, amit ön jelzett, új jogszabály vagy jogszabály-módosítás nem született, a korábbi jogszabályok vannak érvényben, amiket még egyébként az előző belügyminiszter időszakában fogadtak el. A hatályos jogszabályok szerint a személyazonosító igazolványnál a kormányrendelet szerint a kérelmet személyesen kell benyújtani, személyesen kell előterjeszteni, és az okmányiroda arcképmásfelvételt készít a jogosultról - ez van a kormányrendeletben. Ettől abban az esetben lehet eltérni, amennyiben az érintett kezelőorvosi igazolást visz arról, hogy ezt nem tudja biztosítani. Az útlevél esetében ugyanez a helyzet, ott abban az esetben lehet eltérni, amennyiben kiskorúról van szó, és ő nem tud megjelenni, abban az esetben a jegyzőhöz kell benyújtani a fényképet. A közúti közlekedési okmány esetében nincs lehetőség az ettől való eltérésre, hiszen ott az egészségügyi feltételeknek meg kell felelnie a kérelmezőnek, tehát személyesen kell bemennie, és az ott lévő technikát kell alkalmazni arra, hogy képmást készítsenek róla.
Nagyon örülök annak, hogy ön a fényképészek szószólója; szeretnék egy történelmi példát mondani a végén (Az elnök jelzi az idő leteltét.): a gázlámpa-gyújtogatóknak is problémájuk volt, amikor modernizáltak, mégis megtalálták a megfelelő foglalkozást.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi