BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Papp József szocialista képviselő szerintem csak tovább rontotta a helyzetét, amikor magyarázkodni próbált azzal, hogy nem frakciófelkérésre mondta el ezt a nehezen minősíthető hozzászólását.
Szeretném felhívni a figyelmét, képviselő úr, arra, könnyű helyzetben van - nyilván hozzánk képest -, hiszen Csorna polgármestereként, Győr-Moson-Sopron megye képviselőjeként egészen más körülmények között élő emberekkel találkozik, mint én Baranya megyében. Nem bánnám, ha egyszer venné a fáradságot, és utazna, mondjuk, háromszáz kilométert, és megnézné, hogyan élnek az emberek az Ormánságban, akik szintén azt várták, hogy majd több pénzt kapnak, nemcsak ők, hanem az önkormányzatok is.
Ha azokat a beruházásokat majd megnézi részleteiben, akkor rájön arra, hogy itt több százezer baranyai polgár érdekeiről van szó.
(19.10)
Ha csak a mohácsi kórházat említem, az 60 ezer embert lát el például. Nem mindegy, hogy ezek az emberek milyen körülmények között milyen színvonalú ellátásokat kapnak. Ha már munkát nem tudnak nekik biztosítani - merthogy az Ormánságban a munkanélküliség 40 százalék, képviselő úr, amiről önöknek fogalmuk sincs, hiszen önöknél nincs munkanélküliség vagy legalábbis jóval alacsonyabb ennél - és tisztességes megélhetést, akkor legalább normális alapellátásban tudjuk őket részesíteni, tegyünk meg mindent ennek érdekében. Semmi másról nem szól a mi hozzászólásunk, csak ezekről.
Azt sajnálom, hogy nincsenek itt azok a szocialista képviselők, mint például Nyul István, aki a mohácsi kórház dolgozója volt, és gyerekorvosként a mai napig egyébként ott látja el a feladatát. Ha ő most itt lenne, és ő is érvelne e mellett a beruházás mellett. Én ezt várnám el tőle mint mohácsi képviselőtől, függetlenül attól, hogy mely képviselői padsorban ül, mert egy dolgunk van és egy felelősségünk, hogy azokat a polgárokat képviseljük - bármely párt oldalán állva is -, akik megválasztottak bennünket, és akikkel együtt élünk, akikkel egy intézménybe járunk, és akikkel közös szolgáltatásokat veszünk igénybe. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi