DR. CSILLAG ISTVÁN

Full text search

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Néhány nappal ezelőtt hazánk legsúlyosabb vasúti szerencsétlensége zajlott le, amely miatt szeretném a kormány és a magam nevében részvétemet és együttérzésemet kifejezni az elhunytak hozzátartozói iránt. Köszönetet szeretnék mondani azoknak is, akik önfeláldozóan és példamutatóan segítették a mentést.
Sajnálatosan a május 8-ai közút-vasúti szintbeni kereszteződésben történt baleset valóban az utóbbi három évtized legsúlyosabb balesete volt, és ahogy általában az ilyen jellegű balesetek döntő többsége, ez is valószínűleg emberi figyelmetlenségből ered. Minden ilyen baleset természetesen megrendíti a lakosságot, a mentésben részt vevőket és a felelősséggel tartozó közigazgatási szervezetek dolgozóit egyaránt. A közlekedési szakma - elemezve a bekövetkezett baleset okait és levonva a szükséges tanulságokat - további javaslatokat tesz a hasonló tragédiák lehetséges megelőzése érdekében. Éppen emiatt a tragédia napján miniszteri utasítást adtunk ki arra, hogy az útátjárók legfrissebb adatai alapján a veszélyességi sorrendjüket vizsgáljuk felül, ennek figyelembevételével a legkritikusabb útátjárók kiválasztására összpontosítsuk a munkát, és a legindokoltabb helyeken a kereszteződés biztonságát javító intézkedésekre vonatkozóan javaslatok azonnal készüljenek, és megvalósításuk induljon is el.
Létrejött egy tárcaközi bizottság, amely megvizsgálja az okokat, és ebben részt vesz nyilvánvalóan az önkormányzat képviselője, a BM Katasztrófavédelmi Főigazgatósága, a Belügyminisztérium, a Közlekedési Főfelügyelet. Függetlenül attól, hogy a végső vizsgálat majd mit fog kimutatni, ma már látható, hogy valószínűleg az autóbusz vezetőjére vezethető vissza a bekövetkezett tragédia. Ezt az is mutatja, hogy az eddigi adatok szerint a fénysorompó-berendezés megfelelően működött, jól látható, hogy itt útkereszteződés van, a közúti jelzőtáblák megfelelnek az előírásoknak, a mozdony műszaki állapota rendben volt, a vasúti jármű vezetője betartotta az előírásokat, azaz a vasút mulasztása nem volt megállapítható.
Ennek ellenére azt kell mondanunk, minthogy hazánkban az ilyen jellegű balesetek száma messze eltérően magasabb az európai átlagtól, olyan intézkedésekre, figyelemre és együttműködésre van szükség a jövőben, ami megpróbálja a figyelmetlenség ellenére is elejét venni vagy korlátozni az ilyen balesetek bekövetkezését. Ezt már csak azért is meg kell tennünk, mert az elmúlt időszakról tudjuk, hogy 880 esetben fordult elő sorompórongálás, tehát úgy haladtak át ilyen kereszteződéseken, hogy annak ellenére, hogy úgynevezett félsorompó volt lebocsátva, a fénysorompó és a fényjelzés együttes tiltása ellenére is keresztülhaladtak.
Sajnálatos módon a közlekedési morál nem a kormány utasításai vagy javaslatai szerint alakul, következésképpen a pénzeszközöket és az intézkedéseket kell a lehetőség szerint az ilyen balesetek bekövetkeztének elkerülése érdekében átcsoportosítanunk. Ezért az 1999-ben elkezdett négyéves sorompócsere-programot újabb három évre folytatjuk és egészítjük ki. Megvizsgáljuk új műszaki berendezések programszerű telepítésének lehetőségét, van ugyanis olyan magyar találmány, amely hangjelekkel tudja felhívni a járművezetők figyelmét. Részt veszünk német-magyar biztonsági előírások érvényesülését elősegítő együttműködésben.
Emellett utasítást adtam a MÁV-nak, hogy az idei üzleti tervét vizsgálja felül, és most 500 millió forint erejéig azoknál a csomópontoknál, ahol a nyári szabadságok ideje alatt a morál várhatóan csökken (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), előrevegyük azokat a sorompószakaszokat, amelyek ilyen balatoni nyaralóhelyeken vannak.
Mindenképpen azonban el kell mondanunk, hogy a KRESZ előírásai, a figyelem, az együttműködés elengedhetetlen. Ehhez azt kérem a képviselőtársaktól, a kormány tagjaitól és az ország lakosságától, hogy vigyázzunk egymásra és működjünk együtt. A kormány mindent megtesz a közlekedési kormányzat útján az elkerülés érdekében.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi