BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Ház! Az előző felszólalásomban említettem az európai uniós források fejlesztésbe bevonható nagyszerű 1300 milliárd forintos lehetőségét.
2004-gyel valóban egy új fejlesztési lehetőség nyílik. Ez a világ azonban egész eltérő a magyar fejlesztési, beruházási, ellenőrzési gyakorlattól. A társfinanszírozás, előtte, közben, utólagos ellenőrzés és vizsgálat, valamint az utólagos finanszírozás azt jelenti, hogy ezekből a forrásokból másfél-két év múlva láthatnak azok az önkormányzatok, akik képesek ezt megelőlegezni, azok a beruházáslebonyolítók, akik a közszolgáltatások fejlesztésénél vagy szintre hozásánál képesek ezt áthidalni.
2004-ben, amikor a nem Bokros-csomagként, de a megszorító intézkedésekként bejelentett költségvetési hiányt csökkentő magatartás várhatóan a beruházásokat is érinti, hiszen az önkormányzatok kivéreztek, hiszen a fejlesztési lehetőségek a hozzászólásokkal ellentétben csökkennek, a determinizmus, a meghatározottság pedig nő, hiszen vannak olyan beruházások, amelyek a kezdő évben 100 millióval, majd a következő évben másfél milliárddal terhelik a költségvetést; mindez azt jelenti, hogy feltétlenül fontos, hogy áttekintsük az uniós, a magyar gyakorlatot, és a várható következő év nehéz időszakát megpróbáljuk olyan intézkedésekkel, amelyek a magyar gazdaságot is élénkítik, amelyek a közszolgáltatások előtt nem ültetik le a magyar önkormányzatokat, feltétlenül új pályára állítani.
Végezetül szeretnék két olyan Fejér megyei beruházásról is beszélni, amely nem kapott támogatást, a Szent György Kórház új, átalakított épülete műszer nélkül üresen áll, nem kapott pályázati forrásokat, és a polgárdi szociális épületben pedig nagyon sok rászorult felnőtt és gyermek várja, hogy az épület megfelelő állapotba kerüljön, szintén nem kapott támogatást a címzett támogatások sorában.
Köszönöm figyelmüket.
(18.30)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi