BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Nagyon szépen köszönöm, elnök úr, a bejelentést. Köszönöm a szót. Államtitkár Úr! Ismételten arról szeretnék beszélni és az ön lelkiismeretére hatni, hogy most - amire utalt több szocialista párti képviselő is - elindul különböző programcsírák gyűjtése kistérségekben, a regionális operatív program maradványain, hiszen közös fájdalmunk az, hogy nem sikerült ezeket a regionális operatív programokat célba juttatni Brüsszelben. Ezekből usque fél év múlva lehet olyan kidolgozott projekt, programterv, amelyhez bizton számíthatunk támogatásokra. Ezekből konkrét kifizetés és megvalósulás, említette, hogy másfél-két év múlva lehetséges.
Ezért tartom nagyon fontosnak áttekinteni a mintegy 120 milliárd forinttal küszködő önkormányzati… - a partnerség egyik meghatározó pillérének a jelenlegi állapotát. Igenis hiányzik 120 milliárd forint az önkormányzati költségvetési kasszából, és ezt a TÖOSZ, mint nem éppen ellenzéki szövetség, ismeri el. (Dr. Kontrát Károly: Ma még, de reméljük, az lesz.) Azt szeretném államtitkár úrnak jelezni, hogy ezeknek a programcsíra-javaslatok, gondolatok, elképzelések gyűjtése folyik.
Különösen tragikusnak látom azoknak a megyéknek a helyzetét, ahol egy-egy kiemelkedően teljesítő vállalkozás miatt úgy ítéltetik meg, hogy az már fejlődésnek indult, netalán gazdag megye, és itt a rendkívül hátrányos helyzetben lévő két-három kistérség, amelyben Ecsődi László képviselőtársam is él és dolgozik; hiába mondja nekem azt, hogy nem tudták besorolni ezeket meg ezeket, én nagyon örülök, hogy a fehérvári Vörösmarty Színház kap végre támogatást, de több olyan ígérvény volt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a szocialista-szabad demokrata kormány részéről, ahol a szennyvíz-, víziközmű-fejlesztések elmaradása miatt leállnak a lakásépítések, az otthonteremtési program, leállnak a munkahelyteremtések. Igen súlyos gond van, államtitkár úr.
Köszönöm a figyelmet.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi