DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Horváth János képviselő úr felszólalásához kapcsolódóan szeretnék arra rámutatni, hogy azért a törvényjavaslatnak vannak pozitívumai is, főként az, amikor több jogintézménynél az európai uniós államok és a harmadik országok között megkülönböztetést tesz, szükségszerűen. Így például a fióktelepek ingatlanra vonatkozó tulajdonszerzésénél vagy az előfióktelep intézményének bevezetésénél, amikor kifejezetten rendelkezik arról, hogy ezek a kedvezmények csak az uniós tagországokat illetik meg a csatlakozást követően.
Tehát én nem azt állítom, nem azt állítjuk, és főleg nem gazdasági szakember vagyok, hogy mindenképpen különbséget kell tenni az uniós országok és a harmadik államok között, gazdasági téren sem feltétlenül kell különbséget tenni, de valószínűleg a magyar gazdaság állapotában, a magyar gazdaság védelme érdekében valamit a szövetségből vagy a csatlakozásból eredően kényszerűen meg kell engednünk, mert derogációt nem kérhettünk. De ha megvan a jogi lehetőség, és ez a nemzetközi jogot sem sérti, meg az egyenlő elbánás elvét sem sérti, amely azért a világgazdaságban nem meglévő elv, akkor bizony a magyar gazdaság védelme érdekében harmadik országokra nem kell kiterjeszteni azokat a kedvezményeket, amelyek a csatlakozás során az uniós partnereink számára megadatnak.
Végezetül, a 20 másodpercet még felhasználva hadd utaljak arra, hogy a gazdasági letelepedés nélkül végezhető tevékenységek esetében ott lóg ki a lóláb, hogy ez nem jogharmonizációs célú módosítás, hogy a törvényjavaslat újonnan megfogalmazott 3/A. §-a azt mondja, nagyon helyesen, hogy az uniós csatlakozás után minden korlátozás e tekintetben megszűnik a határon átnyúló szolgáltatások tekintetében. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi