BOLDVAI LÁSZLÓ

Full text search

BOLDVAI LÁSZLÓ
BOLDVAI LÁSZLÓ, a számvevőszéki bizottság előadója: Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A számvevőszéki bizottság május 26-ai ülésén egyhangú döntéssel általános vitára alkalmasnak tartotta a T/3946. számú, a nemzeti civil alapprogramról szóló törvényjavaslatot. A vitából a következő négy csomópontot szeretném kiemelni.
Az első, kiemelten fontos elem a magyar demokrácia és a magyar politikai rendszer fejlődése szempontjából a civil társadalom erősödése.
A második: a civil társadalom további fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges az anyagi erőforrások biztosítása. Ez a törvényjavaslat két elemében is áttörést hoz a finanszírozás kérdésében: nagyságrendileg több pénz, állami támogatás áll majd rendelkezésre, és az eddig igazán hiányzó működési költségek finanszírozására is jelentős lehetőség nyílik majd.
A harmadik csomópont: üdvözlendő, hogy az anyagi források elosztásában a civil szervezeteknek lesz meghatározó szerepe, szemben az állam képviselőivel.
És a negyedik csomópont: a bizottság különösen fontosnak tartja, és szeretné felhívni a tárgyalás során képviselőtársaink figyelmét arra, hogy az átláthatóság biztosítása a finanszírozásban megkerülhetetlen kérdés, éppen azért, hogy erősítsük a civil társadalomba vetett bizalmat is.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi