PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Asszony! A miniszteri expozéhoz szeretnék egy pillanatig visszalépni abban a kérdésben, hogy a miniszter asszonyt félretájékoztatták egy nagyon fontos kérdésben. A 2002. júliusi konferenciát nem az Országgyűlés társadalmi szervezetek bizottsága szervezte. Valójában a mi fejlécünkkel és a mi papírunkkal ment ki, de magának a bizottságnak semmi köze nem volt ahhoz a konferenciához. Maguk a bizottság tagjai sem kaptak, attól függetlenül, hogy ellenzéki vagy kormánypárti képviselők. Volt olyan kormánypárti képviselő is, aki ezt nehezményezte, a bizottságon belül ezt a kérdést már megvitattuk. Tehát önt félretájékoztatták ebben a kérdésben.
A másik észrevételem technikai jellegű. Nem értem, hogy a mai parlamenti vitában először miért nem az Országgyűlés társadalmi szervezetek bizottsága mondta el az álláspontját és a véleményét, hiszen első helyen kijelölt bizottság voltunk. Úgy gondolom, technikai hiba történt, hiszen mi vagyunk az a bizottság, amely a társadalmi szervezetekkel foglalkozik. A parlamenti hagyományok, a parlamenti házszabály és mindenféle egyéb eljárás alapján ez mindig így szokott történni. Úgy gondolom, itt valaki hibát követett el. Ezt szerettem volna jelezni.
(11.50)
A harmadik észrevételem pedig az, tisztelt képviselőtársaim, hogy rendszerváltó törvényt tárgyal most az Országgyűlés; a rendszerváltozás és a rendszerváltás folyamatába illeszkedik be ez a törvény, amit most tárgyalunk. Nem jogharmonizációs törvény, nem EU-szabályok miatt kell tárgyalnunk; egy olyan törvényről van szó, ami a közéletet és a civil társadalmi életet jelentősen fogja befolyásolni.
Még egy rövid észrevétel Halász János képviselőtársam előbbi felszólalásához. Én magam is nyújtottam be egy olyan módosító javaslatot, ami arról szól (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), hogy a 0,5 százalékot mindenféleképpen kapja meg a nemzeti civil alap. Tehát ezt a módosító javaslatot én magam is benyújtottam (Az elnök ismét jelzi az idő leteltét.), és remélem, a bizottság majd meg tudja tárgyalni.
Köszönöm a szót.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi