BOLDVAI LÁSZLÓ

Full text search

BOLDVAI LÁSZLÓ
BOLDVAI LÁSZLÓ, a számvevőszéki bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A számvevőszéki bizottság tegnapi ülésén a T/3918. számú törvényjavaslatot többségi véleménnyel általános vitára alkalmasnak tartotta.
Azt gondolom, a miniszter úr által elmondott expozéból is kiderül, hogy igazából ennek a törvényjavaslatnak az indokoltsága nem a 2003-as költségvetési törvényből vezethető le, hanem igazából a kormányprogramból. Ha tömören, röviden szeretném összefoglalni a bizottsági vitát, akkor azt tudom mondani, hogy a többségi véleményt képviselők a hatékonyságot, a takarékosságot, illetve a párhuzamosság megszüntetését támogatták. Gyakorlatilag maga a törvényjavaslat annak a leírását tartalmazza, hogy tartalmi változás nélkül a rendszerben - az Államháztartási Hivatal, illetve a Magyar Államkincstár rendszerében - szervezeti változás jön létre. A most különálló szervezeteket egy rendszerként fogja működtetni a magyar közigazgatás.
Azt hiszem, üdvözlendő - ez is megfogalmazódott a többségi véleményt képviselők részéről -, hogy az újonnan létrejövő hivatal vezetőjét az APEH elnökéhez hasonló módú kinevezési gyakorlat fogja kiválasztani, illetve ami megfogalmazódott és konkrétumként is a bizottsági vitában támogatást kapott - a miniszter úr erre az expozéban szintén kitért -, hogy nyomon követhető az ingatlanvagyon hasznosításából, illetve a racionalizálásából kimutatható megtakarítás, illetve nyomon követhető a számítógépes rendszer közös üzemeltetéséből keletkező megtakarítás is.
Mindezeket összefoglalva a bizottság többségi véleménnyel támogatta a törvényjavaslatot.
Köszönöm. (Taps.)
(14.20)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi