TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Igen sajátságos vitának vagyunk a részei, tisztelt elnök úr, tudniillik jól érzékelhetően a kormánypárti képviselők nem szállnak be a vitába, nyilván nincsen muníciójuk, nincs érvük arra, hogy majd amikor gombot nyomnak, akkor azon kívül, hogy többségben vagyunk és megszavazunk valamit, ezen kívül itt, a parlamentben, a nyilvánosság előtt is azt megérveljék. Kénytelen az államtitkár úr védeni a várat a miniszter úr távollétében.
Ezért úgy gondolom, neki kell elmondjam, hogy államtitkár úr, nem kell önnek védeni a miniszter úr presztízsügyeit. A miniszter úrnak ez tudniillik presztízskérdés; hát elmondta az előbb, ezt az egységes szervezetet ő hozta létre annak idején. El sem tudja képzelni, hogy van olyan bátor ember Magyarországon, aki az európai uniós normáknak megfelelően ezt szétbontja, hatékonyabbá, eredményesebbé teszi. Ezért aztán, amikor belépett a Pénzügyminisztériumba, az asztalra csapott, és azt mondta, hogy na, ennek véget vetünk. Hát ki hallott még olyat, hogy egy költségvetési törvényben kimondjuk egy szervezetnek a majdani megszüntetését, hogy ennyire sürgős lenne? Ezt ebben a törvényben is ki lehetne mondani! Ez egyszerűen presztízskérdés, semmi másról nincs szó.
Ami viszont nagy probléma, hogy ez nem más a minisztérium részéről, mint egy pótcselekvés. A valós problémákról elterelik a figyelmet, idehoznak a parlamentbe egy fölösleges törvényjavaslatot. Arról kellene inkább itt vitáznunk, hogy miért nőtt az államadósság négy hónap alatt 600-800 milliárddal. Arról kellene vitáznunk itt, a parlamentben, hogy a költségvetési hiány négy hónap alatt miért érte el a féléves szintet. Arról kellene vitáznunk, hogy az inflációcsökkenés folyamata miért állt meg, és hogy a munkanélküliek száma miért nőtt az elmúlt évben több mint 30 ezer fővel.
Ez egy fölösleges, semmitmondó törvényjavaslat, ellentmond az európai uniós elvárásoknak, és arra való, hogy presztízskérdések miatt a valós problémáról itt, a parlamentben a Pénzügyminisztérium elterelje a figyelmet. Semmi másra. (Demeter Ervin: Így van!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi