DR. MARTONOSI GYÖRGY

Full text search

DR. MARTONOSI GYÖRGY
DR. MARTONOSI GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! Már a mai napon is elhangzott, hogy az agrárköltségvetés nem felel meg annak a célnak, amelyre itt most, az uniós csatlakozás előtt szükség lenne.
A Fidesz-frakció mezőgazdasági kabinetje részéről már az elmúlt hetekben elhangzott egy javaslat, hogy mit kellene kezdeni a jelenleg a sertéspiacot nyomó többletsertések felvásárlása kapcsán. Én az elmúlt héten Csanádpalotán, a választókerületemben egy olyan fórumon vettem részt, ahol több ezer termelő képviseletében gyűltek össze gazdák, és azok a kormányzati intézkedések, amelyek eddig történtek, nem nyújtanak nekik megfelelő garanciákat arra, hogy a későbbiekben a megélhetésüket biztosítsák.
Az is igaz, hogy az elmúlt héten a kormány hozott egy döntést, amellyel 40 ezer sertést kíván felvásárolni, de sajnos ez megint nem a kistermelőket érinti, hiszen minősített sertések felvásárlásáról szól ez a döntés, legalábbis az információk szerint erről szól.
Ezek tükrében, tisztelt miniszter úr, mivel ezek az intézkedések nem elegendőek, nem elégségesek, amíg olyan döntések nem születnek, amelyek a kistermelők védelmét szolgálnák, addig a választ sajnos nem tudom elfogadni. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi