MÁRTON ATTILA

Full text search

MÁRTON ATTILA
MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Horn-kormány hosszú ígérgetései és képviselőinek meddő szócséplése után a polgári kormány a szükséges előkészítések után 2001-ben hozzákezdett a Hajdúszoboszlót elkerülő 4-es számú főútvonalszakasz megépítéséhez. A kormányváltásig, illetve a szükséges pénz el nem fogyásáig, tehát a múlt esztendő végéig az építkezés jól haladt. Az elmúlt év őszén kérdést intéztem a miniszter úrhoz, hogy a kormány biztosítja-e a szükséges pénzeszközöket a Hajdúszoboszlót elkerülő 4-es számú főútvonalszakasz megépítéséhez, továbbépítéséhez és befejezéséhez. Akkor László Csaba pénzügyminiszter úrral egyeztetett válaszában azt írta a két miniszter, hogy 2003-ra a szükséges 2,5 milliárd forintot a költségvetésbe betervezik, és így biztosítják, hogy a polgári kormány által elkezdett és jó ütemben haladó beruházás határidőre, vagyis 2003 októberére elkészülhessen.
Az írásban tett ígéreteik ellenére a költségvetés beterjesztésekor azonban csak a szükséges összegnél 700 millió forinttal kevesebbet terveztek be a beruházásra, majd az általam benyújtott módosító indítványokat, amelyek az önök által is megígért teljes összegre, tehát 2,5 milliárd forintra történő kiegészítést tartalmazták volna, a kormány és a kormánypárti többség nem támogatta. Ígéreteikkel ellentétes cselekedeteik eredményeképpen kérdésessé vált a Hajdúszoboszló város által már egy évtizede várt elkerülő útszakasz megépítése.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fentiek ismeretében mit tud mondani Hajdúszoboszló lakóinak, pénz hiányában hogyan fog határidőre elkészülni az elkerülő szakasz? Ha esetleg a kivitelezést mégis a megkezdett jó ütemben kívánják folytatni - vagy egyáltalán folytatni -, ugyancsak pénz hiányában hogyan fogják kifizetni a kivitelezésben dolgozó cégeket, melyek között megtalálhatók Hajdúszoboszló és környékének kis- és közepes vállalkozói is? A száz százalékban elvégzett munkájukért mikor fogják teljes összegben megkapni majd a pénzüket, avagy 700 millió forintot a kis- és középvállalkozások hitelezzenek a kormánynak? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgy tűnik, hogy a hajdúszoboszlói elkerülő a Medgyessy-kormány be nem váltott ígéreteinek egyike lesz. Ugye, nem?
Várom válaszát. Köszönöm. (Szórványos taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi