KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Talán az eddigi vitából is, illetve a címből is kiderült, hogy magam is a hét végi demonstrációval, illetve ellendemonstrációval szeretnék foglalkozni.
Teljesen egyetértek Pokorni Zoltán képviselő úrral abban, hogy ha van egy ilyen vélemény, akkor azt vitassuk meg higgadtan, és a demonstráció szervezőinek szándéka tulajdonképpen az volt, hogy a fellépésükkel társadalmi vitát indítsanak az általuk fontosnak tartott kérdésről, amilyen kérdésben egyébként szemmel láthatóan a véleményük jelentősen eltér a jelentős többség véleményétől. Hogy a saját véleményemet leszögezzem ebben, illetve a Szabad Demokraták Szövetsége álláspontját is elmondjam, mi valóban úgy ítéljük meg, hogy nem szabad kriminalizálni a lightdrogfogyasztókat, azért, mert hibát követnek el adott esetben életükben, nem szabad őket börtönnel fenyegetve egy életen keresztül megpecsételni, és ezen keresztül esetleg ellehetetleníteni a jövőbeni életüket.
A másik oldalon mi sem valljuk azt, hogy a light drogok kereskedelmét, forgalmazását szabaddá kellene tenni Magyarországon, ugyanakkor azonban erről a mi véleményünk szerint lehet és kellene is értelmes vitát folytatni, hátha a vitatkozó felek meg tudják egymást győzni. A hétvége eseményei azonban, tisztelt képviselőtársaim, az én felfogásom szerint már régen nem arról szóltak, hogy egy fontos kérdésről higgadtan, ahogy Pokorni képviselő úr is javasolta, vitát folytassunk, hanem arról szólt a tegnapi demonstráció, illetve ellendemonstráció, hogy vajon elmondhatja-e valaki szabadon a véleményét ma Magyarországon, vagy egyszerűen beléfojtják a szót azok, akik más véleményen vannak. Hadd idézzem a francia filozófust, aki azt mondta egy vitapartnerének, hogy “nem értek egyet ugyan önnel, de az életemet adnám azért, hogy elmondhassa a véleményét”.
Ezzel szemben viszont a tegnapi napon, szemmel láthatóan szervezett módon szélsőséges tömegeket vezényeltek a demonstráció helyszínére annak érdekében… (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.) Képviselőtársaim, a probléma az persze, hogy önöktől veszik a mintát, ahogy itt a parlamentben szoktak viselkedni, és ezt aztán persze önök nem érthetik (Taps az MSZP soraiban.), de valójában a higgadt viták ideje lenne vagy jönne el egyre inkább (Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.), és nem pedig az óbégatásnak és az ordítozásnak…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi